Тертий буряк на зиму для борщу: як правильно приготувати

Консервований буряк на зиму

Тертий буряк на зиму в банках значно полегшує життя господарів і господинь. Така заготовка значно зекономить ваш час при приготуванні борщу, шуби та інших страв.

Смачний рецепт буряка на зиму для борщу, який буде довгі роки вашим улюбленим рецептом, - пише Главред.

Буряк на зиму для борщу - рецепт

Вам потрібно:

  • Буряк - 3 кг / з розрахунку на 5 банок по 0,5
  • Вода - 3 л
  • Сіль - 100 гр
  • Лимонна кислота - 1 пакетик

Буряк, як уже писали, бажано брати свіжий. Добре його помити і можна відрізати хвостики. Підготуємо воду для буряка, і додамо туди солі і лимонної кислоти, щоб буряк швидше закипів.

Як тільки вода закипить, відправляємо туди буряк і після закипання варимо протягом 20-25 хвилин. Дістаємо з води і опускаємо в каструлю з холодною водою.

Далі очищаємо наш буряк на зиму і натираємо на тертці. Можна взяти тертку для корейської моркви, а можна просто на велику тертку натерти буряк на зиму.

Не лякайтеся, що буряк в середині залишився трохи недовареним.

Підготуємо заздалегідь наші банки. У стерилізовані банки щільно набийте тертий буряк і залийте киплячим розсолом (вода + сіль + лимонна кислота), прикрийте чистими кришками.

Закатати кришки і зберігайте буряк на зиму для борщу в прохолодному місці.

Читайте також:

Можливо зацікавить