Тертий буряк на зиму для борщу: як правильно приготувати
Тертий буряк на зиму в банках значно полегшує життя господарів і господинь. Така заготовка значно зекономить ваш час при приготуванні борщу, шуби та інших страв.
Смачний рецепт буряка на зиму для борщу, який буде довгі роки вашим улюбленим рецептом, - пише Главред.
Буряк на зиму для борщу - рецепт
Вам потрібно:
- Буряк - 3 кг / з розрахунку на 5 банок по 0,5
- Вода - 3 л
- Сіль - 100 гр
- Лимонна кислота - 1 пакетик
Буряк, як уже писали, бажано брати свіжий. Добре його помити і можна відрізати хвостики. Підготуємо воду для буряка, і додамо туди солі і лимонної кислоти, щоб буряк швидше закипів.
Як тільки вода закипить, відправляємо туди буряк і після закипання варимо протягом 20-25 хвилин. Дістаємо з води і опускаємо в каструлю з холодною водою.
Далі очищаємо наш буряк на зиму і натираємо на тертці. Можна взяти тертку для корейської моркви, а можна просто на велику тертку натерти буряк на зиму.
Не лякайтеся, що буряк в середині залишився трохи недовареним.
Підготуємо заздалегідь наші банки. У стерилізовані банки щільно набийте тертий буряк і залийте киплячим розсолом (вода + сіль + лимонна кислота), прикрийте чистими кришками.
Закатати кришки і зберігайте буряк на зиму для борщу в прохолодному місці.
Читайте також:
- Тушонка з кашею на зиму: така ситна заготовка повинна бути в кожному домі
- Консервовані груші на зиму: простий рецепт апетитних фруктів
- Ідеальний маринад для будь-яких грибів: рецепт від карпатського грибника