Ідеальний маринад для будь-яких грибів: рецепт від карпатського грибника
Пропонуємо вам приготувати мариновані гриби на зиму в домашніх умовах. Такі гриби вийдуть точно смачнішими, ніж магазинні, а головне - готувати їх не так складно.
Хто, як не карпатські грибники, краще знає, як правильно готувати грибочки. Рецептом поділилися на YouTube-каналі Onyshkevychi, - пише РБК-Україна.
Автори рецепта кажуть, що з таким маринадом можна закривати різні гриби: білі, лисички, опеньки.
Складники:
- вода - 1 л
- оцет - 50 мл
- сіль - 3 ч. л.
- цукор - 2 ст. л.
- лавровий лист, перець горошком
- Додатково: оцет - 1 ст. л. на 1 л. б., або 1 ч. л. на 0,5. л. б.
Покрокове приготування
Зачистіть і поріжте гриби, якщо треба. Сильно дрібно не ріжте, бо гриби уварюються.
Закладіть гриби в каструлю, залийте воду (на 2-3 пальці вище грибів). Ретельно зберіть піну, яка утворюватиметься під час нагріву та закипання.
Варіть гриби годину на помірному вогні.
Залийте в чисту каструлю 1 літр води, 50 мл оцту, сіль і цукор за рецептом. Все перемішайте і доведіть до кипіння.
Залийте гриби на друшляк. Закладіть в банки по лавровому листочку, штук по 7 горошин чорного перцю (можна суміш). Закладіть в банки гриби (нещільно). Залийте маринадом.
Накрийте нещільно кришками, поставте банки в каструлю на стерилізацію (для банок 0,75 л - 20 хвилин).
Після стерилізації додайте поверх грибів оцет. Закатайте банки, переверніть до остигання.
Читайте також:
- Тушонка з кашею, яка врятує під час вимкнення електроенергії: найпростіший рецепт
- Мариновані гриби на зиму: 3 найкращі рецепти
- Заправка для борщу на зиму: 6 рецептів для насиченого смаку