Тушонка з кашею на зиму: така ситна заготовка повинна бути в кожному домі

Тушонка з кашею на зиму: така ситна заготовка повинна бути в кожному домі

Пропонуємо приготувати на зиму готову страву - тушонку з кашею. Таку страву можна їсти, не підігріваючи. Тушонка з кашею стане справжнім порятунком під час вимкнень світла взимку. Зазначимо, що таку страву можна приготувати з різними крупами.

Як приготувати тушонку з кашею на зиму, - пише Уніан

  • Свинина без кістки - 1.5 кг.
  • Крупа за смаком - 600 г
  • Соняшникова олія - 100 г.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Морква - 1 шт.
  • Оцет 9% - 2 ч. л.
  • Мелений перець за смаком.

Свинину порізати на середні кубики. Крупу промити кілька разів під проточною водою. Моркву очистити і натерти на тертці, а цибулю нарізати кубиками. На сковороді розігріти частину соняшникової олії і обсмажувати цибулю 3-4 хвилини. Потім викласти до цибулі моркву і смажити ще 3 хвилини. Залишити овочі остигати.

Нарізану свинину змішати з крупою. Всипати сіль і перець, остиглу овочеву зажарку, влити оцет. Все ретельно перемішати. 

Банки і кришки простерилізувати. Викласти тушонку з крупою і овочами в банки так, щоб від горлечка залишалося 2 см вільного місця. Залити суміш в банках водою кімнатної температури. Закрити банки кришками.

Після цього візьміть велику каструлю і покладіть на дно рушник. Поставте банки з тушонкою в каструлю і налийте воду так, щоб вона покривала банки на 2/3. Увімкніть маленький вогонь і залиште банки в каструлі на 5 годин. Періодично перевіряйте, що вода не википіла.

Потім витягнути банки з тушонкою і накрити їх товстою ковдрою до повного охолодження. Після цього тушонку можна поставити в прохолодне місце для зберігання. Зберігається вона 3 місяці.

Читайте також:

Можливо зацікавить