Чим та в які дати в червні 2024 року підживити квасолю: отримаєте великий врожай навіть на маленькій ділянці

Як підживити квасолю у червні

Квасоля є невибагливою культурою, проте, щоб отримати рясний врожай, досвідчені городники радять її підживлювати.

 Які добрива ідеально підходять для ціϵї бобової культури і допоможуть отримати найбільшу кількість бобів навіть на невеличкій присадибній ділянці, - пише Один факт.

Особливість такої культури, як квасоля — у тому, що вона визріваϵ достатньо швидко. Саджати її можна вже із середини травня і сіяти через кожні 10 днів до самого початку липня.

Чим підживити квасолю в червні?

Внесення добрив під будь-які культурні рослини маϵ свої особливості. Досвідчені городники використовують для цього універсальну формулу. У фазі росту рослини її підживлюють азотом. Коли ж завʼязуються плоди та коренеплоди — потрібен фосфор і калій. Втім, саме для квасолі цей універсальний спосіб не підходить.

Підживлювати бобові культури і квасолю азотними добривами взагалі не варто. Адже ця рослина сама по собі може добре “генерувати” азот для власних потреб.

До того ж, надлишок азоту може квасолі нашкодити. Азотні добрива призведуть до активного росту листя на пагонах квасолі, а врожай самих бобів вийде невеличким.

Протягом одного сезону квасолю підгодовують тричі. Перший раз — після появи першого листка на стебельці. Другий раз — під час бутонізації. І третій — коли плоди квасолі у стручках почнуть дозрівати. Найкращі дні в червні для підживлення бобової культури – це 1, 2, 3, 5 і 6 число.

Чим підживити квасолю після появи першого справжнього листочка?

Найкращим добривом для квасолі відразу після появи на ній першого справжнього листочка буде суперфосфат. Його вносять в ґрунт на ділянці із розрахунку 30-40 г/м2.

Відразу після внесення добрива рослини треба рясно полити і підгорнути землею.

Коли на стебельцях квасолі почнуть зʼявлятися перші бутони і квітки — на грядку вносять калійну сіль. Норма: 10-15 г/м2. Це добриво підвищить врожайність бобових.

Коли плоди квасолі почнуть дозрівати — в ґрунт на ділянці, де росте культура, вносять деревну золу. Вона активізуϵ ріст культури.

Перед цвітінням квасолю можна обробити препаратами, що містять у складі бор. Перед самим цвітінням додатково можна обробити препаратами із бором. Така обробка дуже допоможе під час літньої спеки.

Читайте також:

Можливо зацікавить