Чорний борщ з Волині: унікальний рецепт автентичної страви від місцевої господині
У Шацькій громаді готують колоритну автентичну страву - чорний борщ.
Про це розповіли в Шацькому будинку культури.
Рецепт приготування - доволі унікальний і славиться своїм специфічним смаком та зовнішнім виглядом.
В кожної господині свій особливий рецепт. Для його приготування використовують свіжу кров свинини, квашений столовий буряк, грудинку, печінку, легені, нирки та спеції. Є господині, які використовують свіжий буряк і оцет або лимонну кислоту.
Найкраще смакує чорний борщ з печенею картоплею або пампушками.
Елемент залишається живим на території громади, пов’язаний з сімейними традиціями, сприяє поглибленню почуття ідентифікації та приналежності до споконвічних народних традицій.
Рецепт приготування борщу від мешканки селища Шацьк, вправної господині Світлани Пех - на відео.
Читайте також:
- Як зробити, щоб герань яскраво цвіла взимку: секрети догляду
- Смачні, хрусткі та невагомі: рецепт круасанів від луцької фудблогерки