Чорний борщ з Волині: унікальний рецепт автентичної страви від місцевої господині

Чорний борщ із Шацька – автентична страва з багатою історією

У Шацькій громаді готують колоритну автентичну страву - чорний борщ.

Про це розповіли в Шацькому будинку культури.

Рецепт приготування - доволі унікальний і славиться своїм специфічним смаком та зовнішнім виглядом.

В кожної господині свій особливий рецепт. Для його приготування використовують свіжу кров свинини, квашений столовий буряк, грудинку, печінку, легені, нирки та спеції. Є господині, які використовують свіжий буряк і оцет або лимонну кислоту.

Найкраще смакує чорний борщ з печенею картоплею  або пампушками.

Елемент залишається живим на території громади, пов’язаний з сімейними традиціями, сприяє поглибленню почуття ідентифікації та приналежності до споконвічних народних традицій.

Рецепт приготування борщу від мешканки селища Шацьк, вправної господині Світлани Пех - на відео.

Читайте також:

Можливо зацікавить