Смачні, хрусткі та невагомі: рецепт круасанів від луцької фудблогерки

Французькі круасани: покроковий рецепт

Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати французькі круасани.

Рецептом страви дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Дріжджове листкове тісто (9 круасанів):

  • 130 мл теплої води;
  • 12 г пресованих дріжджів;
  • 30 г цукру;
  • 240 г борошна;
  • 2 г солі;
  • 130 г холодного вершкового масла.

Приготування:

До води додаємо дріжджі та сіль, перемішуємо і засипаємо три столові ложки борошна із загальної кількості. Замішуємо опару, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 15 хв. Далі до опари додаємо все борошно та сіль і замішуємо тісто. Примітка: тісто може здаватись трішки грубим. Накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 30-40 хвилин.

За цей час клейковина добре розвинеться і тісто стане мʼяким. Розкатуємо його у прямокутний пласт. Холодне вершкове масло нарізаємо та тонесенькі слайси й викладаємо по центрі прямокутника. Акуратно утрамбовуємо масло у тісто. Зʼєднуємо протилежні кінці тіста і знову розкатуємо його у тонкий довгий пласт. Складаємо його книжкою, як на відео. Робимо надріз збоку, щоб воно не натягувалось.

Ще раз розкатуємо тісто у прямокутний пласт, зʼєднуємо протилежні кінці накладаючи один на другий. Дошку присипаємо борошном, викладаємо тісто, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин. З готового тіста розкатуємо тонкий пласт. Нерівні краї відрізаємо гострим ножем. Пласт ділимо на рівні смуги по 8 см. Кожну смугу розрізаємо на два трикутники (див. відео). З трикутників формуємо заготовки для круасанів.

Викладаємо них хвостиком до низу. Залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі. Змащуємо яйцем розведеним з двома столовими ложками води. Випікаємо при 180 градусах 18-20 хвилин до золотистого кольору.

Читайте також:

Можливо зацікавить