Смачні, хрусткі та невагомі: рецепт круасанів від луцької фудблогерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати французькі круасани.
Рецептом страви дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Дріжджове листкове тісто (9 круасанів):
- 130 мл теплої води;
- 12 г пресованих дріжджів;
- 30 г цукру;
- 240 г борошна;
- 2 г солі;
- 130 г холодного вершкового масла.
Приготування:
До води додаємо дріжджі та сіль, перемішуємо і засипаємо три столові ложки борошна із загальної кількості. Замішуємо опару, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 15 хв. Далі до опари додаємо все борошно та сіль і замішуємо тісто. Примітка: тісто може здаватись трішки грубим. Накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 30-40 хвилин.
За цей час клейковина добре розвинеться і тісто стане мʼяким. Розкатуємо його у прямокутний пласт. Холодне вершкове масло нарізаємо та тонесенькі слайси й викладаємо по центрі прямокутника. Акуратно утрамбовуємо масло у тісто. Зʼєднуємо протилежні кінці тіста і знову розкатуємо його у тонкий довгий пласт. Складаємо його книжкою, як на відео. Робимо надріз збоку, щоб воно не натягувалось.
Ще раз розкатуємо тісто у прямокутний пласт, зʼєднуємо протилежні кінці накладаючи один на другий. Дошку присипаємо борошном, викладаємо тісто, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин. З готового тіста розкатуємо тонкий пласт. Нерівні краї відрізаємо гострим ножем. Пласт ділимо на рівні смуги по 8 см. Кожну смугу розрізаємо на два трикутники (див. відео). З трикутників формуємо заготовки для круасанів.
Викладаємо них хвостиком до низу. Залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі. Змащуємо яйцем розведеним з двома столовими ложками води. Випікаємо при 180 градусах 18-20 хвилин до золотистого кольору.
Читайте також:
- Через 2 тижні з'являться перші бутони: домашнє добриво для орхідеї
- Японський млинцевий торт із вершковим кремом: рецепт від луцької фудблогерки
- 22 найкращих варіантів для розсади: які квіти варто сіяти в січні