Держпраці радить відкоригувати графік роботи у спекотні дні

Держпраці радить відкоригувати графік роботи у спекотні дні

У спекотний період на підприємствах слід відкоригувати графік роботи, радить Південно-Західне міжрегіональне управління Держпраці.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці управління.

"При роботах на відкритих місцевостях і температурі +35ºС і вище, тривалість періодів безперервної роботи повинна складати до 20 хвилин з наступною тривалістю відпочинку не менше 10 хвилин в охолоджувальних приміщеннях, – йдеться у рекомендації.

Крім того, допустима сумарна тривалість термічного навантаження за робочу зміну для осіб, які використовують спеціальний одяг для захисту від теплового випромінювання не повинна перевищувати 4-5 годин і 1,5-2 години для осіб без спеціального одягу.

Робота при температурі зовнішнього повітря більше +37ºС за показниками мікроклімату є небезпечною.

За цієї температури не рекомендується проведення робіт на відкритому повітрі.

"Роботодавцям слід змінити порядок робочого дня та перенести години роботи на ранковий або вечірній час. В умовах підвищеної температури рекомендується допускати до роботи на відкритому просторі осіб не молодших 25 і не старших 40 років.

В охолоджувальних приміщеннях, щоб уникнути негативного впливу на організм великого перепаду температур, слід підтримувати температуру повітря на рівні +24-25ºС.", – додають в управлінні Держпраці.

Читайте також: 

Можливо зацікавить