Не всі банки з консервацією потрібно перевертати: не повторюйте цю помилку
Один із звичних завершальних етапів консервації - перевертання банок, коли вони уже готові і закатані ключем. Проте виявляється, що це помилка - не всі банки можна перевертати.
Дізнатися, чи потрібно перевертати банки з томатом, огірком або вишнею, вам допоможе тип кришки, яку ви використовуєте. Якщо це звичайна бляшана «під ключ», то перевертати потрібно обов'язково, - пише Уніан.
Закручуються кришки «твіст-офф» - це спосіб консервації на західний манер. У чому його суть:
- кришка всередині має полімерне покриття;
- це покриття грає роль прокладки;
- коли ви закручуєте кришку на банку з гарячою рідиною, полімер розширюється;
- створюється ефект щільної герметизації;
- у міру охолодження банки гаряче повітря втягується всередину;
- створюється вакуум, що супроводжується характерним клацанням в кришці.
Якщо ви таку банку перевернете, то кришка виявиться в найхолоднішій зоні - тоді вище шанс, що консервація «вибухне».
Скільки за часом повинні стояти перевернуті банки - точний час
Досвідчені господині кажуть, що не можна розмотувати ковдру і ставити банки на дно кришкою вгору до повного охолодження оних. Причому, це саме охолодження має відбуватися плавно, інакше вміст почне бродити або пліснявіти. Як правило, вистачає 3-4 дня - після закінчення цього терміну консервацію можна прибирати в комору або льох.
Читайте також:
- Чому помідори тріскаються при консервації: хитрість, з якою ви забудете про цю проблему
- Як робити консервацію, щоб банки не вибухали
- Як вивести бур'яни на ділянці назавжди: вісім перевірених способів