Не всі банки з консервацією потрібно перевертати: не повторюйте цю помилку

Нащо перевертати банки з консервацією

Один із звичних завершальних етапів консервації - перевертання банок, коли вони уже готові і закатані ключем. Проте виявляється, що це помилка - не всі банки можна перевертати.

Дізнатися, чи потрібно перевертати банки з томатом, огірком або вишнею, вам допоможе тип кришки, яку ви використовуєте. Якщо це звичайна бляшана «під ключ», то перевертати потрібно обов'язково, - пише Уніан.

Закручуються кришки «твіст-офф» - це спосіб консервації на західний манер. У чому його суть:

  • кришка всередині має полімерне покриття;
  • це покриття грає роль прокладки;
  • коли ви закручуєте кришку на банку з гарячою рідиною, полімер розширюється;
  • створюється ефект щільної герметизації;
  • у міру охолодження банки гаряче повітря втягується всередину;
  • створюється вакуум, що супроводжується характерним клацанням в кришці.

Якщо ви таку банку перевернете, то кришка виявиться в найхолоднішій зоні - тоді вище шанс, що консервація «вибухне».

Скільки за часом повинні стояти перевернуті банки - точний час

Досвідчені господині кажуть, що не можна розмотувати ковдру і ставити банки на дно кришкою вгору до повного охолодження оних. Причому, це саме охолодження має відбуватися плавно, інакше вміст почне бродити або пліснявіти. Як правило, вистачає 3-4 дня - після закінчення цього терміну консервацію можна прибирати в комору або льох.

Читайте також:

Можливо зацікавить