До Ради внесли законопроєкт про гроші для військових та демобілізацію: що там пропонують

Демобілізація, війна в Україні

13 лютого до Ради внесли законопроєкт про мотивацію військової служби для громадян України. У документі пропонується впровадити для військових нові пільги та доплати, зокрема за знищену техніку російських терористів, а також нарешті додається право на демобілізацію.Тексту документа ще немає на сайті парламенту.

Про деякі положення розповів його співавтор Роман Костенко

Він зазначив, що для військових потрібна зрозуміла та дієва система доплат, пільг та соціальних гарантій.

Що буде в цьому законопроєкті:

  • Пропонується підвищення виплат за знищену військову техніку росіян.
  • Додаткові винагороди також будуть отримувати командири військових, які знищили техніку.
  • Впроваджуються щомісячні надбавки за вислугу: для тих, хто служить 12+ місяців (мінімум шість з них воює), зарплата становитиме 30,1 тис. грн замість 20,1 тис.; відповідно, 24+ (12+) – 40,2 тис. грн.
  • Контрактники отримають одноразову виплату в 120 тис. грн, ті, хто продовжує службу попри закінчення контракта – +10 тис. до зарплатні.
  • Впроваджуються інші пільги для військових – страхування життя, знижки на розмитнення авто, пільгові ставки на житло.
  • Встановлюється розмір пенсії для військових, які отримали бойові поранення, через які стали непридатними для подальшої військової служби.
  • Військові зможуть звільнитися після 36 місяців безперервної служби або через 18 місяців, з яких 12 брали участь у бойових діях.

«Мою ініціативу вже підтримало понад 70 народних депутатів із різних фракцій. Тому закликатиму всіх представників різних гілок влади зробити це питання одним із пріоритетних, попрацювати разом, і нарешті прийняти Закон для тих, хто "на нулі та в посадках»!», – написав Костенко.

 
До Ради внесли законопроєкт про гроші для військових та демобілізацію: що там пропонуютьДо Ради внесли законопроєкт про гроші для військових та демобілізацію: що там пропонуютьДо Ради внесли законопроєкт про гроші для військових та демобілізацію: що там пропонуютьДо Ради внесли законопроєкт про гроші для військових та демобілізацію: що там пропонуютьДо Ради внесли законопроєкт про гроші для військових та демобілізацію: що там пропонуютьДо Ради внесли законопроєкт про гроші для військових та демобілізацію: що там пропонуютьДо Ради внесли законопроєкт про гроші для військових та демобілізацію: що там пропонуютьДо Ради внесли законопроєкт про гроші для військових та демобілізацію: що там пропонуютьДо Ради внесли законопроєкт про гроші для військових та демобілізацію: що там пропонують

Читайте також:

  • Чоловік відмовився від мобілізації, бо «його забрали з вулиці і організували ВЛК за 5 хвилин»
  • Гурт звинуватив ТЦК у викраденні вокаліста, а військкоми кажуть, що діяли законно

Можливо зацікавить