Скандальна мобілізація: гурт звинуватив ТЦК у викраденні вокаліста, а військкоми кажуть, що діяли законно

Скандальна мобілізація: гурт звинуватив ТЦК у викраденні вокаліста, а військкоми кажуть, що діяли законно

16 січня вранці у Чернівцях працівники ТЦК зупинили співака гурту «Інтермеццо», 25-річного Андрія Дулецького, та його товариша Володимира Білика. Чоловіків посадили в машину, де був представник поліції. Вже за кілька годин вони пройшли ВЛК, побували в лікарні та стверджують, що представники ТЦК одного з них побили.

Відповідну інформацію оприлюднили на сторінці гурту «Інтермеццо» в інстаграм, пише Еспресо.Захід.

У дописі стверджують, що чоловіків посадили в автомобіль без номерних знаків, привезли до Чернівецького ТЦК, а там змусили Андрія пройти військово-лікарську комісію не за місцем його реєстрації. 

«В Андрія є висновок про непридатність за станом здоров'я, а Володимир під захистом держави, адже працює вчителем», – йдеться у повідомленні.

Дулецький та Білик звинувачують працівників ТЦК та СП у побитті, про що, кажуть, написали заяву у поліцію. Після заявленого побиття поліцейські викликали швидку, яка доправила їх до лікарні. Володимир залишився в лікарні, а Андрія повезли в невідому напрямку. 

Згодом він вийшов на зв'язок і повідомив, що його везуть на навчання в іншу область. На сторінці зазначено, що колеги наразі не знають, де перебуває Андрій Дулецький.

Начальниця служби зв'язків з громадськістю Чернівецького ОТЦК та СП майор Тетяна Гайдащук розповіла, що працівники ТЦК та СП діяли в межах закону.

«Військовослужбовці ТЦК та СП перевірили документи. Громадянин є військовозобов’язаним, який мав самостійно з’явитися в ТЦК і виконати свій військовий обов’язок. 

Він пройшов ВЛК і був визнаний придатним до військової служби, призваний на військову службу під час мобілізації, на особливий період, але дорогою в навчальний центр, куди направлявся для підготовки, самовільно покинув команду. Про вчинення кримінального правопорушення буде повідомлено відповідний правоохоронний орган. Військовослужбовці ТЦК та СП діяли в межах закону», – прокоментували у пресслужбі Чернівецького ТЦК та СП. 

Читайте також:

Можливо зацікавить

Підозра у розкраданні коштів і зв'язок з колаборантами: тендер на будівництво реабілітаційного центру у Володимирі виграла скандальна фірма

Підозра у розкраданні коштів і зв'язок з колаборантами: тендер на будівництво реабілітаційного центру у Володимирі виграла скандальна фірма

Українських чоловіків все ж можуть повернути з-за кордону, нова заява Польщі

Українських чоловіків все ж можуть повернути з-за кордону: які умови називає Польща

на щиті

Не встиг відзначити 50-річний ювілей: до Луцька «на щиті» повернеться Герой Юрій Сілюк. Оновлено

На щиті Луцьк

«На щиті»: до Луцька востаннє повернуться полеглі на війні Герої

ухилення від мобілізації

Підробив довідку ВЛК: як покарали ухилянта на Волині

Вербна неділя поховання
відео

Скорботна Вербна неділя: на Волині попрощались з Героєм Романом Кондратюком

Росія Україна
відео

«Я не вибирала, де мені народитися»: росіянка, яка 17 років живе на Волині, хоче отримати громадянство України

війна смерть

Дві трагічні звістки в громаді за два дні: обірвалось життя Героя з Волині Андрія Семенюка

журналістка війна

Чоловік зараз захищає Україну: на Волині прощатимуться із журналісткою-Героїнею Аллою Пушкарчук. Оновлено