Дохід склав близько 2 мільйонів: «Стадіон Авангард» відзвітував за пів року

Дохід склав близько 2 мільйонів: «Стадіон Авангард» відзвітував за пів року

За 6 місяців дохід КП «Cтадіон Авангард» склав близько 2 мільйонів гривень, а видатки були майже на 82 тисячі більшими, аніж запланували, в зв'язку зі збільшенням витрат на оплату комунальних послуг.

Про це стало відомо у середу, 13 вересня, під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Підприємство утримується за рахунок надання платних послуг організаціям, установам та населенню у сфері спорту та оздоровлення засобами фізичної культури та за рахунок бюджету міста Луцька. У своїй діяльності КП «Cтадіон Авангард» використовує спортивні та адміністративні споруди (земельна ділянка площею 4,545 га), інвентар, обладнання та інші матеріальні цінності, які є об’єктами власності Луцької міської територіальної громади.

«За підсумками І півріччя 2023 року, КП «Стадіон Авангард» від надання послуг фізичним особам отримало 318,9 тисяч гривень доходів, що на 277,6 тисяч гривень більше планового показника, доходи від надання послуг юридичним особам, при запланованих 190,0 тисяч гривень, фактично склали 504,1 тисяч гривень. Із бюджету громади підприємство отримало 826,8 тисяч гривень фінансової підтримки. Інші доходи, які не були передбачені фінансовим планом підприємства (благодійна допомога, безоплатно передані основні засоби тощо), склали 269,4 тисяч гривень. Всього, КП «Стадіон Авангард» за підсумками господарювання протягом звітного періоду одержано 1 919,2 тисяч гривень доходів», - йдеться в документі.

Основними завданнями підприємства є: створення необхідних умов для залучення мешканців Луцької міської територіальної громади до регулярних занять фізичною культурою і спортом та проведення масових спортивних та інших заходів; впровадження та застосування нових, сучасних форм роботи, направлених на оздоровлення населення та надання йому ефективних послуг засобами фізичної культури і спорту; організація та надання населенню (різних вікових категорій) послуг у сфері фізичної культури і спорту з метою забезпечення комфортних умов для перебування на спортивних спорудах під час тренувань, змагань, оздоровлення, проведення масових заходів та відпочинку тощо.

«Витрати підприємства у звітному періоді були на 81,9 тисяч гривень більшими, ніж заплановані, за рахунок збільшення витрат на оплату комунальних послуг. Також незапланованими були витрати на виготовлення технічної документації на земельну ділянку та адміністративне приміщення. Сума загальних витрат підприємства склала 1 797,4 тисяч гривень», - зауважив директор КП «Стадіон Авангард» Олександр Стадніцький.

Також зі звіту стало відомо, що за підсумками І півріччя 2023 року фінансовий результат господарської діяльності КП «Стадіон Авангард» – 121,8 тисяч гривень прибутків, а до бюджетів усіх рівнів сплачено 310,0 тисяч гривень податків, зборів та обов’язкових платежів.

Всього у 2022–2023 роках було підтримано 32 заходи, в яких взяли участь близько 5000 учасників. Найбільш масштабними з них були:

  • відкритий чемпіонат міста з легкої атлетики серед студентів закладів вищої освіти та фахової передвищої освіти;
  • Чемпіонат України з військово-прикладного семиборства та всеукраїнська спартакіада серед допризовної молоді;
  • Командний чемпіонат Волинської області з легкої атлетики серед дорослих, молоді, юніорів «Разом до перемоги»;
  • 34-ті міжнародні змагання з пожежно-прикладного спорту пам’яті пожежних героїв Чорнобиля;
  • Всеукраїнський турнір з футболу «Volyn Cup 2023»;
  • Чемпіонат України з легкої атлетики серед осіб з інвалідністю;
  • Чемпіонат України з легкої атлетики серед юніорів;
  • ІІ турнір з «Панна футбол» для дітей;
  • Чемпіонат України з легкоатлетичних багатоборств серед дорослих та молоді.

У звітній документації йдеться, що для ефективного функціонування підприємство потребує відповідного обладнання для утримання в належному стані спортивної інфраструктури, а саме: 

  • техніка по догляду за полем (трактор-аератор Verti-Drain, каток);
  • належна система освітлення футбольного поля з метою отримання ліцензії ІІІ категорії, яка надасть можливість атестувати стадіон для проведення матчів української Прем’єр-Ліги;
  • зчитувальні автоматичні турнікети.

Адміністрація підприємства «Стадіон Авангард» подала заявку на грантовий конкурс для підвищення діяльності місцевого самоврядування у впровадженні рішень, що вестимуть до сталої енергетики громади, а саме: встановлення двох бойлерів, які вирішать проблему відсутності гарячої води у неопалювальний період. 

У подальшій роботі підприємством заплановано на 2023–2024 роки:

  • Залучати до рухової активності всі верстви населення Луцької міської територіальної громади.
  • Організовувати та проводити масові оздоровчі, фізкультурні, спортивні, видовищні та інші заходи, що сприятимуть формуванню здорового способу життя, всебічному та гармонійному розвитку населення Луцької міської територіальної громади.
  • Запроваджувати нові сучасні форми роботи, направлені на оздоровлення населення Луцької міської територіальної громади та надання йому ефективних послуг засобами фізичної культури та спорту.
  • Залучати спонсорські та благодійні кошти з метою підвищення якості надання послуг підприємством.
  • Покращувати матеріально-технічну базу підприємства.
  • Сприяти розвитку та популяризації видів спорту.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить