Скільки і які місцеві дороги ремонтували на Волині у нинішньому році

Скільки і які місцеві дороги ремонтували на Волині у нинішньому році

Дорогами місцевого значення на Волині опікується ДП «Служба місцевих доріг у Волинській області». Крім капітальних та поточних ремонтів вони організовують роботи із зимового утримання, усувають аварійні поломки та реагують на звернення громадян. Обсяг роботи - величезний: на обслуговуванні підприємства - більше 4 тисяч кілометрів місцевих доріг. Які масштабні проєкти вдалося реалізувати за 2023 рік, виданню ВСН розповів тимчасово виконуючий обовʼязки директора ДП «Служба місцевих доріг у Волинській області» Даниїл Масич.

Протягом нинішнього року підприємство завершило ряд поточних ремонтів тих доріг, на стан яких неодноразово скаржилися. Зокрема, завершили поточний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С 030531 Олика - Чемерин - Носовичі - Жорнище Луцького району

«На обʼєкті С030531 Олика - Чемерин - Носовичі - Жорнище Луцького району проведено комплекс дорожніх робіт з виправлення поперечного та повздовжнього профілю та проведено влаштування вирівнюючого шару асфальтобетонного покриття проїзної частини», - повідомив Даниїл Масич.

Скільки і які місцеві дороги ремонтували на Волині у нинішньому році
Автомобільна дорога загального користування місцевого значення С 030531 Олика - Чемерин - Носовичі - Жорнище Луцького району

Закінчили поточний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С 031009 Хворостів – Комарів – Новосілки Ковельського району.

«На обʼєкті С 031009 Хворостів – Комарів – Новосілки Ковельського району на ділянці від 2,09 - 2,79 і 4,765 - 5,165 кілометра провели роботи з  очищення проїжджої частини, розробку ґрунту, планування узбіч, ліквідацію вибоїн, улаштування вирівнювального шару дорожнього одягу з асфальтобетону», - зауважив керівник підприємства.

Скільки і які місцеві дороги ремонтували на Волині у нинішньому році
Автомобільна дорога загального користування місцевого значення С 031009 Хворостів – Комарів – Новосілки Ковельського району.

Хоча ремонтні роботи планували завершити до 31 грудня нинішнього року, підрядник ТзОВ «Аміла» виконав усі необхідні завдання раніше.

Закінчили поточний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С 030819 Крупа - /М-19/ Луцького району

«На обʼєкті С 030819 Крупа - /М-19/ Луцького району зробили: корчування пнів, укріплення узбіччя, улаштування дорожнього одягу з асфальтобетону, облаштування тротуару з бруківки, нанесення дорожньої розмітки, встановлення дорожніх знаків. Ремонтні роботи виконав підрядник ТзОВ «Вельт Капітан» з гарантією на 3 років», - зазначають у Службі місцевих автомобільних доріг у Волинській області.

Скільки і які місцеві дороги ремонтували на Волині у нинішньому році
Автомобільна дорога загального користування місцевого значення С 030819 Крупа - /М-19/ Луцького району

У Луцькому районі закінчили поточний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С 030205 Н-17 Угринів – Сенкевичівка Луцького району.

«На обʼєкті С 030205 Н-17 Угринів-Сенкевичівка на ділянці від км 0+20 до км 1+100 зробили: планування узбіч, холодне фрезерування асфальтобетонного покриття, відновлення профілю щебеневих покриттів, улаштування вирівнювального шару дорожнього одягу з асфальтобетону, улаштування дорожнього одягу з асфальтобетонної суміші, укріплення узбіч асфальтогранулятом», - розповів Даниїл Масич.

Хоча ремонтні роботи планували закінчити до 31 грудня нинішнього року, підрядник «Луцькавтодор Сервіс» виконав усі необхідні завдання раніше.

Скільки і які місцеві дороги ремонтували на Волині у нинішньому році
Автомобільна дорога загального користування місцевого значення С 030205 Н-17 Угринів – Сенкевичівка Луцького району.

Також ДП «Служба місцевих доріг у Волинській області» здійснило низку капітальних ремонтів. Зокрема, у Ковельському районі завершили капітальний ремонт дороги місцевого значення загального користування О 031600 Шацьк-Залісся-Грабове-Старовойтове-М7 (на ділянці від км 14+700 до км 26+700). Такий проєкт вдалося реалізувати в рамках співпраці з поляками за програмою Президента України «Велике будівництво».

Автошлях сполучає Шацьк із територією, де передбачається будівництво міжнародного пункту пропуску «Адамчуки-Збереже».

«Нам вдалося реалізувати дуже гарний, дружній проєкт з польською стороною. Всі заплановані роботи на ділянці дороги Шацьк-Залісся-Грабове-Старовойтове ми виконали, лишилося тільки відкрити там давно запланований пішохідний пункт пропуску «Адамчуки-Збереже», - зазначив  Даниїл Масич.

На шляху, що пролягає уздовж українсько-польського кордону, побудовані асфальтована дорога, тротуар (в Шацьку, Грабові та Адамчуках), велосипедні доріжки, сучасне вуличне освітлення, прокладена зовнішня каналізаційна мережа і зливова каналізація, змонтовані обмежувачі руху автотранспорту та металеве огородження пішохідних зон,  встановлені дорожні знаки, обмежувачі руху, нанесена дорожня розмітка, облаштовані автобусні зупинки, здійснено озеленення. 

Скільки і які місцеві дороги ремонтували на Волині у нинішньому році
Автомобільна дорога місцевого значення загального користування О 031600 Шацьк-Залісся-Грабове-Старовойтове-М7

У Луцькому районі на 90 відсотків виконали довгоочікуваний капітальний ремонт дороги місцевого значення загального користування О 030210/Т03-02 Мар’янівка-Борочиче-Бужани (км 4+600-км 10+200). Замовником робіт було державне підприємство «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області».

«Капітально ремонтувати цю дорогу вирішили у 2021 році. Цьому передувала цікава історія, коли пенсіонерки Мар’янівки винайняли автобус та приїхали пікетувати нашу ОВА. Вони вимагали у губернатора, аби відремонтували їхню дорогу, адже її стан був дійсно поганий, а ремонтні роботи там не проводилися вже дуже давно», - розповів тимчасово виконуючий обовʼязки директора ДП «Служба місцевих доріг у Волинській області» Даниїл Масич.

Скільки і які місцеві дороги ремонтували на Волині у нинішньому році
Автомобільна дорога місцевого значення загального користування О 030210/Т03-02 Мар’янівка-Борочиче-Бужани

Підрядником, що виконував роботи за цим обʼєктом є ТОВ «Вельт Капітал». Після здачі дороги в експлуатацію вступає в силу і гарантія на виконані роботи.

«Гарантія на афальтове покриття, яку дає підрядник, - 10 років. Це обов'язкова вимога по капітальному будівництву. Наприклад, по поточному ремонту - це 3 роки», - зауважив він.

У Луцькому районі закінчили капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення 030535 Олика–Н-22–Дерно–Олика у Волинській області на ділянці між 0,9 км і 8,05 км.

Аби відремонтувати цю дорогу, підрядник задіяв 8 дорожніх робітників, 38 машиністів, водіїв авто- та спецтранспорту, інженера, виконроба, майстра та інженера з якості, два автогрейдери, 8 самоскидів, бульдозер, 6 дорожніх котків, два навантажувачі, два асфальтоукладачі, три екскаватори, два автогудронатори, два бортових автомобіля, екскаватор на гусеничному ходу, два крани, маркірувальну машину, два трактори, установки для забивання стояків бар’єрного огородження, дорожньої фрези тощо.

Окрім планових ремонтів, ДП «Служба місцевих доріг у Волинській області» також займається усуненням аварійних ситуацій. Так, між селами Заболоття та Крушинець Головненської територіальної громади місцеві рибалки спровокували затоплення автомобільної дороги. Наразі аварійну ситуацію вдалося ліквідувати за забезпечити проїзний стан.

За словами Даниїла Масича, підрядник ТОВ «Волиньдорбут», яка займається експлуатаційним утриманням і обслуговування населеного пункту та дороги, провели на затопленій дорозі роботи з очистки водопропускної труби. А причиною стала не стихія, а цілеспрямовані дії місцевих мешканців, які спеціально перекрили трубу.

«На автомобільній дорозі почистили трубу та підсипали дорогу, яку розмило. Дорогу привели в належний стан, який забезпечить проїзд автотранспорту. А проблему створили місцеві рибалки, швидше за все це робить група людей, які зацікавлені в риболовлі. Вони самовільно перекривають трубу мішками з піском і вода не може протікати. Так вони собі роблять заплаву для риби», – розповів Даниїл Масич. 

Скільки і які місцеві дороги ремонтували на Волині у нинішньому роціСкільки і які місцеві дороги ремонтували на Волині у нинішньому роціСкільки і які місцеві дороги ремонтували на Волині у нинішньому роціСкільки і які місцеві дороги ремонтували на Волині у нинішньому році

Читайте також:

 

 

 

 

    

 

Можливо зацікавить

війна сирота
відео

У окопі прощався з життям і писав заповіт: слова 20-річного захисника-сироти з Волині цитував Зеленський

рецепт паски

Класична паска: рецепт луцького шеф-кухаря

Тимощук УАФ
відео

«Став Толя «підкаблучником»: зрадник з Луцька Тимощук судиться з Українською асоціацією футболу

війна загибель

Троє дітей втратили батька: на Донеччині загинув Герой з Волині Микола Гінайло

Павло Лебідь

Суд вирішив зняти електронний браслет із скандальновідомого Паші «Мерседеса», що служив на Волині

військовий загинув

Скорботна звістка з фронту: на війні загинув Герой з Волині Леонід Залевський

допомога ЗСУ
відео
фото

«Син жертвує життям. Мама жертвує після його смерті»: мати Героя з Волині передала 600 тисяч гривень на ЗСУ

Поховання військових
відео
фото

Два прощання в один день: у Луцьку в останню дорогу провели полеглих воїнів - Євгенія Поліщука та Юрія Сілюка

Євробачення 2024

Поява артиста з Волині Yaktak на «Євробаченні» виявилась жартом