Евакуйовував поранених під постійними обстрілами: лучанин просить посмертно присвоїти звання Героя України його побратиму

Евакуйовував поранених під постійними обстрілами: лучанин просить посмертно присвоїти звання Героя України його побратиму

Лучанин Сергій Тимчук просить посмертно присвоїти звання Героя України його побратиму Петру Бабаку.

Про це він повідомив у інстаграмі.

Бабак Петро Володимирович, 04.07.1997 року народження, уродженець с. Вороблячин Яворівського р-ну Львівської обл., який загинув 24.05.2023р., захищаючи нашу державу, під час виконання бойового завдання в н.п. Діброва Луганської області.

01.05.2022 був мобілізований до військової частини А4123. Брав участь у бойових діях в районі н.п Покровськ, н.п. Бахмут, н.п. Горохуватка, н.п. Покровське, н.п. Московка, н.п. Одарівка, н.п. Кодема, н.п. Дружба, н.п. Зайцеве, н.п. Шуми, н.п. Північне, н.п. Майорськ, н.п. Оріхово-Василівка, н.п. Діброва.

08.07.2022 о 02:30 неподалік населеного пункту Кодема Донецької області в складі збірної групи швидкого реагування солдат Бабак Петро Володимирович разом з військовослужбовцем Козакевичем В.В. та двома військовослужбовцями з 214 ОСБ здійснював евакуацію важкопораненого молодшого сержанта Панченка Олександра Сергійовича з території непідконтрольної жодній зі сторін, яка знаходилася під постійними ворожими обстрілами. Завдання з евакуації пораненого проводилося впродовж 2 діб через щільні танкові обстріли даної ділянки та унеможливлення підходу та пошукових дій щодо пораненого.

10.03.2023 19:26 неподалік населеного пункту Оріхово-Василівка Донецької області солдат Бабак Петро Володимирович з військовослужбовцями лейтенантом Вайдою І.І., молодшим сержантом Гуменюком В.В., солдатом Янушевські Ф.Я здійснював евакуацію важкопораненого сержанта Нижника А.Г. із зони артилерійського обстрілу.

24.05.2023 о 19:10 поблизу населеного пункту Діброва Луганської області солдат Бабак П.В. перебував на бойовій позиції у якості командира та вів стрілецький бій на ближніх дистанціях спільно з військовослужбовцями солдатом Плетенюком Д.В. та старшим солдатом Шереметом М.С. О 19:30 солдат Бабак П.В. героїчно загинув від прямого влучання ворожого артилерійського снаряду в окоп.

За період своєї служби у Збройних Силах України завжди проявляв ініціативу та був у числі добровольців готових йти на штурмові дії, порятунок поранених побратимів чи інші завдання пов’язані з підвищеним ризиком для життя. Завжди проявляв хоробрість та мужність. Був прикладом для особового складу свого підрозділу та новобранців.

«Друзі, дуже прошу підтримати петицію. Побратим був справжнім Героєм-розвідником», - зазначає лучанин.

Евакуйовував поранених під постійними обстрілами: лучанин просить посмертно присвоїти звання Героя України його побратимуЕвакуйовував поранених під постійними обстрілами: лучанин просить посмертно присвоїти звання Героя України його побратиму

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також:

Можливо зацікавить