Гарбузи та кабачки ростуть, як на дріжджах: найкращі добрива для багатого врожаю

У червні та на початку липня кабачки й гарбузи активно формують плоди, а правильно підібрані органічні та мінеральні добрива допоможуть садівникам отримати щедрий урожай.
Про це інформує Ukr.Media.
Забезпечити потребу в додатковому живленні допоможуть мінеральні добавки. Суміші з підвищеним вмістом калію, магнію і фосфору корисні для стимулювання росту зелені, цвітіння і формування плодів. Купують такі добавки в садівничих магазинах. Щоб правильно розрахувати дозування, необхідно вивчити інструкцію до препарату.
Деревна зола — природне джерело калію, кальцію, фосфору та інших мікроелементів. Таке підживлення сприяє розвитку коренів і дозріванню плодів. Добавка також покращує структуру ґрунту, робить рослини стійкішими до шкідників і хвороб. Склянку золи необхідно розчинити в літрі гарячої води, дати добу настоятися, а потім знову розвести водою у співвідношенні 1:10.
Дуже добре підходять для підживлення кабачків і гарбузів органічні добрива. Вони містять необхідні речовини в доступній для рослин формі. Це може бути компост, настій різних трав або перегній.
Одна з найбільш ефективних органічних добавок — пташиний послід. Через високу концентрацію корисних речовин використовувати його краще у вигляді настою. Пару кілограмів свіжого посліду додають у 10– літрове відро води і настоюють тиждень під кришкою. Перед застосуванням концентрат розбавляють. На одну частину настою беруть десять частин води.
Добре себе зарекомендував і рідкий компост. Приготувати трав'яну добавку просто. Відро заповнюють на ⅔ кульбабами, кропивою, конюшиною та іншою бур'янистою травою, заливають прохолодною водою і залишають на 10 днів у теплому і добре освітленому місці. Для поливу садових насаджень літр концентрату необхідно розвести в 10 літрах води.
Читайте також:
- Баклажани дадуть щедрий урожай: чим підживити їх у червні для найкращого результату
- Овочі, які вигідніше вирощувати, ніж купувати: сім найприбутковіших культур для городу
- Чому варто їсти хоча б один огірок щодня: 15 фактів, які вас здивують