Готуємося до Великодня: як вийти з посту без шкоди для здоров'я

На Великдень люди, які дотримувалися посту, і різко змінили свій раціон, можуть страждати від печії, нудоти, здуття, відчуття важкості чи навіть головних болей.
Лікарі Володимирського ТМО наголошують, що після тривалої відсутності у раціоні важкої та жирної їжі необхідно поступово вводити різні продукти, прислухатися до свого організму та слідкувати за самопочуттям.
Що варто запам'ятати
Починайте з невеликих порцій, щоб уникнути здуття і важкості у шлунку. Особливо, якщо є продукти, які ви не їли протягом посту.
Не треба в один прийом їжі їсти все й одразу. Паску, яйце, м’ясо, ковбасу, салат зі сметаною тощо. Така суміш – це величезний стрес для організму. Можна, приміром, шинку поїсти з овочевим салатом та зеленню, а паску з’їсти через декілька годин, а не одразу.
Пийте більше безалкогольної рідини. Найкращий вибір – чиста вода без газу. Це допоможе швидше насититись, вивести токсини та взагалі добре для роботи шлунково-кишкового тракту.
Не забувайте про фізичну активність. Зарядку робити не обов'язково, але прогулятися пішки і подихати свіжим повітрям - корисно для Вашого здоров'я.
Читайте також:
- Будуть перевірки: в Україні посилять заходи безпеки на Великдень
- Вибираємо найкращу паску на Великдень: 7 перевірених рецептів від волинських господинь
- Підготовка оселі до Великодня: коли та як прибирати перед святом