Громада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм Мельничуком

Громада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм Мельничуком

Другий день поспіль Рожищенська громада оплакує своїх загиблих Героїв. У п'ятницю, 16 серпня, на Алеї Слави знайшов останній спочинок уродженець Луганської області, який проживав деякий час у родини в Рожищі, Олексій Мельничук.

Про це повідомляє Рожищенська міська рада.

Сержант Збройних сил України Олексій Мельничук загинув 7 серпня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Терни Краматорського району Донецької області.

Біля пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України відбулася громадська панахида.

Провести Героя в останню земну дорогу зійшлися не тільки небайдужі рожищани, а й приїхали представники військової адміністрації з міста Щастя Луганської області, друзі та брати по вірі з Вінницької області. Попрощатися з сином-Героєм приїхала зі сходу й згорьована ненька.

«Сьогодні Рожищенська громада, здавалося, не рідна Олексієві, сумує та проливає гіркі сльози за загиблим Героєм, бо він пролив свою кров за кожного з нас»,- наголосив, звертаючись до присутніх, Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

Громада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм МельничукомГромада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм МельничукомГромада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм МельничукомГромада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм МельничукомГромада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм МельничукомГромада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм МельничукомГромада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм МельничукомГромада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм Мельничуком

Війна ще у 2014 році відібрала у Олексія Мельничука рідну домівку. Він працював, волонтерив, допомагав людям та служив Богу. Мав хороших друзів, які в цей скорботний день подолали далеку дорогу, аби віддати шану близькій по духу людині.І згадували Олексія як щиру, надзвичайно добру людину, яка ніколи не проходила повз чуже горе.

«Він не зрадив свою країну, не зрадив друзів і не зрадив Бога», - так говорили про нього друзі.

Після громадської панахиди траурною ходою під звуки військового оркестру поховальна процесія рушила до храму Архістратига Михаїла, де відспівали загиблого Героя.

Після спільної молитви за невинно вбитого воїна, який захищав рідну землю від російського загарбника, тіло провадили до місця його останнього спочинку - на Алею Слави міського кладовища.

Стяг, яким була вкрита домовина 33-річного Героя, військові передають неньці загиблого.

«Не бійтеся прощатись на землі», - востаннє співають пісню Олексієві його товариші з надією на зустріч у кращому житті.

Редакція ВСН висловлює співчуття родині захисника. Вічна шана і слава Герою!

Громада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм МельничукомГромада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм МельничукомГромада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм МельничукомГромада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм МельничукомГромада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм МельничукомГромада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм МельничукомГромада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм МельничукомГромада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм МельничукомГромада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм МельничукомГромада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм МельничукомГромада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм МельничукомГромада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм МельничукомГромада другий день поспіль ховає Героїв: на Волині попрощалися із військовим Олексієм Мельничуком

Можливо зацікавить