Грумінг у Луцьку: скільки коштує підстригти чотирилапого улюбленця

Грумінг у Луцьку: скільки коштує підстригти чотирилапого улюбленця

Спеку за 30 градусів у Луцьку важко витримують люди, а що вже казати про чотирилапих друзів! Котам та песикам, здавалося б, спекотно вдвічі за рахунок шерсті, що покриває все тіло. Саме тому власники домашніх тваринок масово стрижуть улюбленців вдома, або ж користуються послугами грумерів. Проте, це велика помилка! Як не нашкодити стрижкою та зробити «носіння шерсті» комфортним для тварини, дізнавалися журналісти ВСН.

Стригти тварину повністю під час спеки не рекомендується, адже шерсть виконує функцію терморегулятора і захищає від перегріву, - розповіла професійний грумер з Луцька Інна Боярчук.

«Вже 15 років мені довіряють своїх чотирилапих друзів. Грумер - це не тільки про стрижки, а й про догляд за шерстю та шкірою, правильне підрізання кігтиків, контроль за станом очей і вух. З деякими проблемами власнику не впоратися без фахівця. Наприклад, видалити серйозний ковтун можна лише спеціальним інструментом, який не зашкодить шкірі тварини. Залишати ковтуни не можна: під ними пріє шкіра і можуть завестися паразити», - пояснює Інна Боярчук.

Хороший майстер знає, як заспокоїти схвильовану тваринку та зробити процедуру безпечною. Однак привчити улюбленця до грумінгу та соціалізувати його – це завдання господаря, а не грумера.

Грумінг у Луцьку: скільки коштує підстригти чотирилапого улюбленцяГрумінг у Луцьку: скільки коштує підстригти чотирилапого улюбленця

Як зробити візит до грумера максимально комфортним для тварини

Знайомити улюбленця з косметичними процедурами слід змалку. Спочатку такі процедури можуть бути символічними: не потрібно ретельно вичісувати шерсть або намагатися підрізати і без того крихітні кігтики. Досить акуратно торкатися шерсті гребінцем, а лапок – кігтерізом, щоб тварина поступово звикала і розуміла: загрози немає. Також важливо, щоб чотирилапий не крутився під час процедур, а стояв спокійно і терпляче чекав, доки всі маніпуляції закінчаться. Якщо своєчасно не навчити самоконтролю, то у дорослому віці з цим виникнуть проблеми.

  • Не купайте тварину перед грумінгом.
  • За 2-3 години до грумінгу не можна годувати тварину.
  • Грумінг собак має проходити лише після вигулу. Більшість процедур триває щонайменше 1,5-2 години.

Вартість послуг грумінгу у Луцьку залежать від породи та розміру тварини, а також від цінової політики салону. В середньому комплекс «вичісування, купання і сушка, доглядові засоби за типом шерсті, обробка та чистка вушок, манікюр, гігієна ротової порожнини, pet стрижка» обійдеться власнику йорка в 1000 гривень; спаніеля - 1600 гривень, чихуахуа - 800 гривень; ретривера - 1800 гривень.

Купання та вичісування кота вартуватиме 1000 гривень, проте за комплекс процедур для мейн-куна (гігієнічний догляд, вичісування, стрижка) власнику доведеться заплатити близько 2000 гривень. 

Також у деяких салонах Луцька діє надбавка до вартості послуг за агресивність тварини - плюс 10 відсотків. Особливо бешкетним можуть взагалі відмовити в обслуговуванні.

Грумінг у Луцьку: скільки коштує підстригти чотирилапого улюбленцяГрумінг у Луцьку: скільки коштує підстригти чотирилапого улюбленцяГрумінг у Луцьку: скільки коштує підстригти чотирилапого улюбленцяГрумінг у Луцьку: скільки коштує підстригти чотирилапого улюбленцяГрумінг у Луцьку: скільки коштує підстригти чотирилапого улюбленцяГрумінг у Луцьку: скільки коштує підстригти чотирилапого улюбленцяГрумінг у Луцьку: скільки коштує підстригти чотирилапого улюбленцяГрумінг у Луцьку: скільки коштує підстригти чотирилапого улюбленця

Поради грумера щодо домашнього догляду за шерстю котів

Кішка - охайна тварина, з раннього віку вона починає вилизувати шерсть від пилу та бруду. Але повністю очистити себе, звісно, не в змозі, тому господар повинен періодично вичісувати тварину. Коли кіт прибирає шерсть язиком, вона накопичується в організмі і призводить до проблем з шлунково-кишковим трактом і постійної блювоти. Також без регулярного вичісування тварина буде всюди залишати свою шерсть, в тому числі - на одязі і килимах.

  • Не кожна доросла тварина дає себе розчесати. Пояснення цьому явищу просте: для котів, які не звикли до постійного причісування, процедура стає справжнім випробуванням. Привчати улюбленця до щітки необхідно з раннього дитинства. Почніть акуратно розчісувати кошеня, особливу увагу приділяючи хвосту і загривку, з часом тварина звикне та полюбить корисний процес.
  • Не поспішайте видирати ковтуни, якщо помітили їх, - це заподіє кошеняті шкоду, біль і викличе огиду до процедури. Найзручніший варіант - зрізати його ножицями або застосувати фурмінатор.
  • Пам'ятайте, що розчісувати кота проти шерсті ні в якому разі не можна: це викличе дискомфорт, тварина зненавидить щітку і буде ховатися від неї.
  • Починайте розчісувати кішку безпосередньо перед годуванням, але не тримайте тварину насильно.
  • Розчісуйте кішку з голови і закінчуйте хвостом. При цьому необхідно акуратно поводитися з животом і задніми лапами - найбільш вразливими ділянками.
  • Необхідний арсенал - зручний гребінь, щітка і ножиці.
  • Спочатку шерсть прочісується гребінцем з рідкими зубцями, потім більш жорсткою щіткою.
  • Протріть шерсть вологою тканиною після розчісування, щоб прибрати залишки шерсті, найкраще - шматочком замші, змоченим в чистій воді.
  • Альтернативою миючих засобів може бути спеціальна присипка, яка втирається в шерсть і ретельно вичісується. Це дозволить швидко очистити тіло тварини від бруду, пилу і шкідливих мікроорганізмів.
  • Короткошерстих вихованців досить розчісувати два рази в тиждень, при бажанні можна проходитися гребенем частіше, якщо тварина любить процедуру. Але жорстку щітку не варто часто використовувати, інакше у тварини почнуть утворюватися залисини.

Поради грумера щодо домашнього догляду за шерстю собак

  • Собака може боятися машинки і не підпускати до себе. Якщо пес активно опирається, дайте йому послухати прилад: поки розчісуєте, неподалік покладіть включену машинку і відкладіть стрижку, поки тварина не звикне.
  • Леза працюючої машинки поступово нагріваються, тому ненароком можна обпекти тварину. Для того, щоб цього не сталося, зробіть перерву у процесі стрижки кожні 5-10 хвилин.
  • Правильно тримайте машинку – паралельно шкірі, не вдавлюючи леза, щоб не порізати.
  • В місцях, де є складочки (на лапах, шиї), їх треба розрівняти і підстригати машинкою вже по гладкій шкірі.
  • Підстригаючи мордочку, проводити машинкою потрібно у напрямку від очей.
  • Якщо собака не дає стригти морду, можливо, їй болісно, наприклад, через інфекції в роті.
  • Перед стрижкою і після неї уважно огляньте собаку на предмет порізів та ранок.
  • У процесі стрижки пес повинен залишатися максимально нерухомим, ви маєте вигинатися самі, щоб підстригти всюди.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить