Хліб без замісу: рецепт від луцької фудблогерки

Хліб без замісу: покроковий рецепт з простими інгредієнтами

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати хліб без замісу. 

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Інгредієнти:

  • 400 г борошна
  • 300 мл теплої води
  • 1/4 ч.л сухих дріжджів
  • 1ст.л меду (можна цукор)
  • 1/2 ч.л солі.

Всі складники з‘єднуємо в порядку: борошно, мед, дріжджі, сіль та заливаємо теплою водою. Перемішуємо ложкою, накриваємо харчовою плівкою і рушником та залишаємо на 12 годин (при кімнатній температурі). Перед випіканням вмикаємо духовку на 250 градусів і ставимо форму з кришкою для прогріву на 20 хвилин.

В цей час викладаємо тісто на стіл, припорошений борошном. Злегка присипаємо борошном і залишаємо на 15 хв. Поміщаємо тісто в гарячу форму притрушену борошном, накриваємо кришкою і в духовку на 30 хвилин при 230 градусів. Після цього знімаємо кришку і залишаємо дорум‘янитися на 15 хвилин. Готовий хлібець остуджувати обов‘язково на решітці (щоб під хлібиною був повітряний простір)

Читайте також:

Можливо зацікавить