Хліб без замісу: рецепт від луцької фудблогерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати хліб без замісу.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Інгредієнти:
- 400 г борошна
- 300 мл теплої води
- 1/4 ч.л сухих дріжджів
- 1ст.л меду (можна цукор)
- 1/2 ч.л солі.
Всі складники з‘єднуємо в порядку: борошно, мед, дріжджі, сіль та заливаємо теплою водою. Перемішуємо ложкою, накриваємо харчовою плівкою і рушником та залишаємо на 12 годин (при кімнатній температурі). Перед випіканням вмикаємо духовку на 250 градусів і ставимо форму з кришкою для прогріву на 20 хвилин.
В цей час викладаємо тісто на стіл, припорошений борошном. Злегка присипаємо борошном і залишаємо на 15 хв. Поміщаємо тісто в гарячу форму притрушену борошном, накриваємо кришкою і в духовку на 30 хвилин при 230 градусів. Після цього знімаємо кришку і залишаємо дорум‘янитися на 15 хвилин. Готовий хлібець остуджувати обов‘язково на решітці (щоб під хлібиною був повітряний простір)
Читайте також:
- Чому заміокулькас перестав рости та випускати нові гілки: як врятувати рослину
- Ароматний і хрусткий: рецепт хліба від луцької фудблогерки
- Зимовий догляд за спатифілумом: корисні поради для збереження жіночого щастя