Ароматний і хрусткий: рецепт хліба від луцької фудблогерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як спекти домашній хліб.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Опара:
- борошно - 225 г;
- вода (тепла) - 125 г;
- дріжджі (сухі) - 1 г; (приблизно 1/4 ч.л)
Додаємо дріжджі у воду, розчиняємо і вливаємо в борошно. Замішуємо густе тісто. Накриваємо плівкою і лишаємо при кімнатній температурі на 8-10-12 годин.
Тісто:
- борошно - 190 г;
- сіль - 6 г;
- цукор - 17 г;
- вода - 100 г;
- масло - 10 г;
- опара
Змішати всі інгредієнти, добре вимісити тісто. Помістити в посуд злегка змащений олією, накрити плівкою. Лишити на 1,5-2,5 години бродити. Викласти тісто на стіл, округлити і залишити на 5 хв.
Формуємо хліб: розкачати (або руками «розтягнути) тісто, загнути краї: один край до середини і інший теж так. Далі складаємо тісто навпіл, защіпаємо по краях, підкатати булку, щоб надати форми. Кладемо на пергамент. Прикриваємо тісто і даємо полежати ще 45-50 хв.
Завчасно розігріваємо духовку разом з бляхою. На дно духовки ставимо ємкість з водою. На гарячу бляху перекладаємо хліб разом з пергаментом і ставимо випікатися з паром 20 хв при температурі 250 градусів, виймаємо пар і ще випікаємо 15-20 хв.
Читайте також:
- Чому доларове дерево опускає стебла донизу: як врятувати рослину
- Готуються дуже просто та швидко: рецепт тонких і ніжних млинців від луцької фудблогерки
- Фікус буде як на картинці: чим підживити рослину взимку