Хочете мати гарну пам’ять? Їжте ці 6 продуктів щотижня

Хочете мати гарну пам’ять? Їжте ці 6 продуктів щотижня

Здоров'я та гарний настрій - це запорука успіху та щасливого життя. Іноді для досягнення бажаного результату потрібно зовсім небагато - лише кілька простих інгредієнтів, які здатні покращити ваше самопочуття, "прояснити" голову та допомогти приймати кращі рішення.

Які 6 продуктів підвищать роботу мозку та всього організму, - розповідає УНІАН.

Дослідження показало, що продукти, багаті на вітаміни, мінерали, антиоксиданти, флаваноли, поліфеноли та омега-3 жирні кислоти, можуть допомогти поліпшити пам'ять, когнітивні функції та загальний стан здоров'я мозку. 

Виявилося, що дотримання дієти MIND, яка є поєднанням середземноморської дієти та дієти DASH, що сприяє вживанню певних продуктів, корисних для здоров'я мозку, допомагає зменшити ризик розвитку хвороби Альцгеймера та деменції.  Тому, варто додати до свого раціону ці корисні для роботи мозку продукти.

1. Листові зелені овочі 

Мова йде про, зокрема, капусту та шпинат, в яких багато поживних речовин, вітамін К, бета-каротин (попередник вітаміну А), фолати та вітамін Е. 

Вказується, що вітамін Е захищає клітини від ушкодження вільними радикалами і, як вважається, запобігає погіршенню когнітивних функцій у людей похилого віку. 

2. Баранина. 

Дослідження показало, що якщо вживати щотижня баранину, відбувається поліпшення довгострокових когнітивних функцій. 

3. Яйця 

Регулярне вживання яєць пов'язують зі зменшенням втрати пам'яті у літніх людей. 

4. Лосось 

Жирна риба, така як лосось, багата на омега-3 жирні кислоти, які мають вирішальне значення для розвитку та функціонування мозку. Також вживання лосося сприяє зниженню ризику серцевих захворювань та артриту. 

5. Чорниця 

Ця ягода забезпечує організм необхідними поживними речовинами, включаючи вітамін С, вітамін К, марганець і фітонутрієнти. Вказується, що ці поживні речовини сприяють стимуляції кровотоку і постачання кисню в мозок, за рахунок чого поліпшується концентрація уваги. 

6. Волоські горіхи. 

Вживання близько 30-60 грамів волоських горіхів на день може поліпшити когнітивні функції, оскільки в них є джерело альфа-ліноленової кислоти (ALA) — рослинної незамінної жирної кислоти омега-3, яка допомагає протидіяти когнітивному спаду. 

Тож, як вказує видання, можна поліпшити свої когнітивні функції, просто частіше вживаючи продукти з цього списку.

Читайте також: 

Можливо зацікавить