«Хочу, щоб «ЛЮБАRТ FEST» став візитівкою Луцька»: розмова з організатором масштабного фестивалю Євгеном Климко

«Хочу, щоб «ЛЮБАRТ FEST» став візитівкою Луцька»: розмова з організатором масштабного фестивалю Євгеном Климко

Наприкінці травня мистецтво, музика та їжа об'єднаються в історичному серці Луцька на масштабному заході - «ЛЮБАRТ FEST». Фестиваль відбудеться вперше, та не востаннє, запевняють творці.

Метою його проведення є не лише популяризація обласного центру Волині у туристичній площині, підтримка бізнесу у воєнний час та продуктивне проведення дозвілля, а й допомога захисникам. Адже під час заходу буде можливість долучитися до благодійності на підтримку Сил оборони й безпеки країни.

25 та 26 травня у Луцьку відбудеться унікальний «ЛЮБАRТ FEST». За словами організаторів, це не лише фестиваль, а й подорож у світ творчості, музики та гастрономії. 

Журналісти ВСН поспілкувалися з автором ідеї та головним організатором «ЛЮБАRТ FEST» Євгеном Климко про підготовку до фестивалю, партнерів, мету заходу та розвиток проєкту у майбутньому.

«Ідея виникла давно, так як я неодноразово відвідував різні фестивалі і завжди хотів втілити цікавий проєкт в рідному місті. До реалізації приступив у грудні минулого року. На сьогодні практично всі приготування завершені, залишилися лише допрацювати певні моменти, але з такою командою, як у мене - це дрібниці».

Євген зауважив, що при організації заходів такого формату не обійтися без погодження у чималій кількості інстанцій. Проте, місцева влада всіляко сприяє підготовці та проведенню «ЛЮБАRТ FEST».

«Насправді я дуже вдячний міській та обласній владі за сприяння в організації заходу. Допомога полягає в різних моментах, якщо коротко: щоб провести фестиваль чи будь-яку подію, потрібно пройти багато інстанцій, отримати дозволи тощо. Тому, якщо потрібен майстер-клас, пишіть!, - жартує Євген.

А якщо серйозно, то владці допомагають у дотриманні санітарних норм, протиепідемічних заходів, безпекової складової. Зокрема, надання можливості користуватися приміщенням укриття у разі повітряної тривоги. Адже у воєнний час будь-які масові заходи без цього неможливі».

Після анонсу «ЛЮБАRТ FEST» у соціальних мережах, до проєкту забажали долучитися чимало представників бізнесу, підприємств, організацій, мистецької та кулінарної галузей зі всієї України та Волині зокрема.

«До фестивалю долучились дуже багато партнерів, вони всі для нас важливі і кожен по-своєму особливий. Наприклад, Волинський обласний музично-драматичний театр, Волинська обласна філармонія і Волинський обласний академічний ляльковий театр - це наші творчі партнери. Також «Країна мрій», адже програма заходу для маленьких учасників не менш насичена та цікава, ніж для дорослих. Для дітей маємо багато приємних сюрпризів! 

Долучилися такі відомі бренди як Nemiroff, Ego, Red bull та багато інших», - розповів Євген Климко.

Організатори «ЛЮБАRТ FEST» хочуть, аби фестиваль став своєрідною візитівкою Луцька, і з кожним роком до проведення заходу долучалося все більше учасників зі всієї України.

«Однозначно бачу розвиток і з кожним разом все масштабніший. Я хочу, щоб фестиваль став прикрасою міста та туристичним магнітом для мешканців інших регіонів. Моя мета, щоб лучани пишалися, що саме в нашому місті є «ЛЮБАRТ FEST», а сам фестиваль став впізнаваним у мистецько-культурному житті».

Однією з основних цілей проведення фестивалю є допомога нашим захисникам, що мужньо боронять державу від окупантів. На заході будуть відбуватися відповідні аукціони та розіграші, тож учасники спільно долучаться до благодійної та пріоритетної наразі справи.

«В цей складний час я щиро вдячний військовим за можливість жити у відносному мирі. Дуже хочу, аби «ЛЮБАRТ FEST» був корисним для воїнів, тому після проведення заходу ми значною мірою долучимося та підтримаємо їх фінансово». 

Організатори анонсують безоплатний вхід на «ЛЮБАRТ FEST» для дітей дошкільного віку, дітей загиблих військовослужбовців, дітей - сиріт, дітей з інвалідністю, учасників бойових дій та відвідувачів пенсійного віку.

Слідкуйте за новинами на офіційній сторінці «ЛЮБАRТ FEST» у соціальній мережі «Інстаграм».

Читайте також:

 

Можливо зацікавить