Ідеально до посту: рецепт волинських вареників з 5 простих інгредієнтів

Пісні вареники

З 15 листопада по 24 грудня триває Різдвяний піст. Волинянка Марія Михальченко поділилась рецептом вареників з квасолею, які готуються з п’яти бюджетних інгредієнтів.

Відео вона оприлюднила на своєму ютуб-каналі «Смаколик.юа», пише Shuba.

«Ці вареники готуються у нашій сім’ї поколіннями. Родом вони з Любащівщини Волинської області. Їх готувала моя бабуся, потім моя мама, тепер готую я і сподіваюсь, що будуть готувати мої діти. Ми всі любимо вареники, але часто зупиняємося на перевірених варіантах, наприклад, варениках з картоплею або варениках з капустою. У світі й так мало стабільності, тому буває важко наважитися на щось нове і незвичне, але ми вам обіцяємо — ці волинські вареники варті того, щоб спробувати. Чотири інгредієнти для тіста і варена квасоля із сіллю для начинки — це все, що вам треба, а при цьому страва вражає своїм смаком! Навіть гурмани і люди зі специфічними вподобаннями будуть у захваті від цих пісних вареників. А як ні, то запропонуйте їм пісні вареники з картоплею. Тут вже важко зробити помилку», - розповіла Марія.

Інгредієнти для тіста (на 14 порцій):

  • Борошно пшеничне - 400 г
  • Дріжджі пресовані - 10 г
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Цукор - 1 ч. л.

Для начинки

  • Квасоля відварена - 750 г
  • Сіль на смак

Спочатку приготуйте начинку. Для цього замочену на ніч квасолю відваріть до готовності (близько 1 години). Потім посоліть і перемніть виделкою або товкачиком у грубе пюре. На бажання додайте вершкове масло. Сформуйте з них 14 балабушок.

Для тіста до теплої води додайте сіль і цукор і перемішайте вінчиком до їх розчинення. Розкришіть у воду дріжджі й перемішайте до однорідності. Поступово у дріжджову масу додавайте просіяне борошно і вимісіть еластичне, нелипке тісто. Накрийте його харчовою плівкою й поставте в тепле місце на 1 годину.

Тісто розділіть на 14 шматочків і сформуйте з них круглі палянички. На кожну викладіть квасолеву балабушку, защипайте, як звичайний вареник, і закругліть його. Таким чином зробіть 14 вареників. Покладіть їх у киплячу підсолену воду, перемішайте, доведіть до кипіння й варіть 5 хвилин. Готові вареники дістаньте шумівкою. Можна подати їх, присмачивши смаженою цибулею, або розріжте їх навпіл й обсмажте в олії до зарум’янення.

Читайте також:

Можливо зацікавить

На Волині водій на смерть збив жінку: як його покарали

На Волині водій на смерть збив жінку: як його покарали

Спогади про полеглого солдата з Волині Миколу Конова
історії війни

«Мамо, мені карта не потрібна, я знаю дорогу - куди і що»: спогади про полеглого солдата з Волині Миколу Конова

Удар FPV-дрона обірвав життя: на Донеччині загинув Герой з Волині Віктор Батюшкін

Удар FPV-дрона обірвав життя: на Донеччині загинув Герой з Волині Віктор Батюшкін

«Не відчуваю, що мені за 70»: відомий екстренер «Волині» висловився щодо відновлювання своєї кар’єри

«Не відчуваю, що мені за 70»: відомий екстренер «Волині» висловився щодо відновлювання своєї кар’єри

Волинь — у першій десятці за кількістю проваджень за штрафи ТЦК у 2025 році

Волинь — у першій десятці за кількістю проваджень за штрафи ТЦК у 2025 році

Мав поранення, але після лікування знову повернувся у стрій: історія молодого Героя з Волині

Мав поранення, але після лікування знову повернувся у стрій: історія молодого Героя з Волині

Дар’я Білодід дебютувала у футболі

З татамі — на футбольне поле: Дар’я Білодід дебютувала у матчі проти волинської команди

У Луцьку водій збив 17-річну дівчину - постраждалу госпіталізували

У Луцьку водій збив 17-річну дівчину - постраждалу госпіталізували

Не кришиться і не липне: рецепт ідеальної глазурі від луцької фудблогерки

Не кришиться і не липне: рецепт ідеальної глазурі від луцької фудблогерки