Ідеально до посту: рецепт волинських вареників з 5 простих інгредієнтів
З 15 листопада по 24 грудня триває Різдвяний піст. Волинянка Марія Михальченко поділилась рецептом вареників з квасолею, які готуються з п’яти бюджетних інгредієнтів.
Відео вона оприлюднила на своєму ютуб-каналі «Смаколик.юа», пише Shuba.
«Ці вареники готуються у нашій сім’ї поколіннями. Родом вони з Любащівщини Волинської області. Їх готувала моя бабуся, потім моя мама, тепер готую я і сподіваюсь, що будуть готувати мої діти. Ми всі любимо вареники, але часто зупиняємося на перевірених варіантах, наприклад, варениках з картоплею або варениках з капустою. У світі й так мало стабільності, тому буває важко наважитися на щось нове і незвичне, але ми вам обіцяємо — ці волинські вареники варті того, щоб спробувати. Чотири інгредієнти для тіста і варена квасоля із сіллю для начинки — це все, що вам треба, а при цьому страва вражає своїм смаком! Навіть гурмани і люди зі специфічними вподобаннями будуть у захваті від цих пісних вареників. А як ні, то запропонуйте їм пісні вареники з картоплею. Тут вже важко зробити помилку», - розповіла Марія.
Інгредієнти для тіста (на 14 порцій):
- Борошно пшеничне - 400 г
- Дріжджі пресовані - 10 г
- Сіль - 1 ч. л.
- Цукор - 1 ч. л.
Для начинки
- Квасоля відварена - 750 г
- Сіль на смак
Спочатку приготуйте начинку. Для цього замочену на ніч квасолю відваріть до готовності (близько 1 години). Потім посоліть і перемніть виделкою або товкачиком у грубе пюре. На бажання додайте вершкове масло. Сформуйте з них 14 балабушок.
Для тіста до теплої води додайте сіль і цукор і перемішайте вінчиком до їх розчинення. Розкришіть у воду дріжджі й перемішайте до однорідності. Поступово у дріжджову масу додавайте просіяне борошно і вимісіть еластичне, нелипке тісто. Накрийте його харчовою плівкою й поставте в тепле місце на 1 годину.
Тісто розділіть на 14 шматочків і сформуйте з них круглі палянички. На кожну викладіть квасолеву балабушку, защипайте, як звичайний вареник, і закругліть його. Таким чином зробіть 14 вареників. Покладіть їх у киплячу підсолену воду, перемішайте, доведіть до кипіння й варіть 5 хвилин. Готові вареники дістаньте шумівкою. Можна подати їх, присмачивши смаженою цибулею, або розріжте їх навпіл й обсмажте в олії до зарум’янення.
Читайте також:
- Жива ялинка буде стояти довго: що робити, щоб вона не обсипалась
- Святковий пиріг на Різдво: рецепт від луцької фудблогерки
- Фіалка зацвіте за кілька днів: ефективне зимове підживлення для рослини