Святковий пиріг на Різдво: рецепт від луцької фудблогерки
Фудблогерка з Луцька Юлія Віліч розповіла, як приготувати святковий пиріг на Різдво.
Рецептом страви дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Тісто:
- 160 мл теплого молока;
- 7 г сухих дріжджів;
- 80 г цукру;
- 40 г розтопленого вершкового масла;
- 1 яйце + жовток;
- 1 г ваніліну;
- 380-400 г просіяного борошна;
- кілька столових ложок готової макової начинки.
До молока додаємо дріжджі та столову ложку цукру від загальної кількості. Перемішуємо і чекаємо 10 хв. Далі додаємо весь цукор, яйця та масло. Перемішуємо до однорідності.
Засипаємо борошно з ваніліном. Вимішуємо тісто до м‘якої еластичної текстури. Викладаємо тісто до ємкості, яку трішки змащуємо рослинною олією. Накриваємо ємкість харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на годину. Далі тісто потрібно розділити на три рівні частини. Одну частину тіста розкатуємо у тонкий пласт 0.3 - 0.5 см відразу на пергаменті.
Викладаємо 2-3 ст. л макової начинки, розподіляємо по площині. Окремо розкатуємо другий шматок тіста і накриваємо поверх першого з маковою начинкою. Знову викладаємо макову начинку. Розкатуємо третій шматок тіста і знову викладаємо зверху. За допомогою стакана робимо центр різдвяної зірки. Від центру ділимо пиріг на 16 рівних сегментів. Кожні два сегменти тіста перекручуємо, кінці з‘єднуємо між собою (див. відео). Перекладаємо пиріг на деко. Даємо пирогові постояти 15-20 хв. Пиріг змащуємо жовтком та 1 ст.л молока або води.
Випікаємо при 180 градусах впродовж 20-23 хв.
Читайте також:
- Фіалка зацвіте за кілька днів: ефективне зимове підживлення для рослини
- Англійський різдвяний кекс: рецепт від луцької фудблогерки