Коли саме садити полуницю у квітні 2024 року: сприятливі дні за місячним календарем

Коли садити полуницю у квітні

Полуниця досить примхлива культура, яка не терпить холоду. Тож висаджувати її у відкритий ґрунт треба тоді, коли надворі буде тепло - не менш ніж 10ºС – 15ºС тепла. Ґрунт також повинен прогрітися хоча б до 8ºС – 9ºС.

Оптимальним періодом посадки полуниці навесні є проміжок з середини квітня до початку травня, - пишуть Вікна.

Також треба звернути увагу на ґрунт, в який висаджується полуниця: він має бути з нейтральною кислотністю. Ідеальне середовище для росту полуниці — чорнозем, супіски чи суглинок. 

Зверни увагу на те, аби ділянка висадки полуниці не була в долині чи на пагорбі, або вода не застоювалася і не витікала відповідно.

Як правильно садити полуницю

Перед посадкою полуниці у відкритий ґрунт необхідно перекопати землю. До землі варто додати компост або попелу дерева — 200 грамів на один квадратний метр землі. 

Зверни увагу, що перед посадкою полуниці варто замочити корінці рослини у протипаразитарному розчині, щоб рослина не хворіла та її не їли шкідники. 

Також навесні перед посадкою полуниці варто додати до землі відповідне добриво, аби урожай був великим та смачним.

Посадка полуниці за місячним календарем

Чимало садівників орієнтуються на місячний посівний календар. Згідно із ним, у квітні 2024 року найкращими днями для висадки розсади (саджанців) полуниці вважаються: 1, 2, 3, 6, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 27, 28, 29, 30 квітня 2024.

Натомість несприятливими днями для садіння полуниці за місячним календарем є: 7, 8, 9, 24 квітня.

Нагадаємо, щоб ягід було більше, встигніть підгодувати полуницю простим добривом. Вносити добрива для того, щоб полуниця росла, потрібно регулярно і в різні періоди.

Читайте також:

Можливо зацікавить