Корисні поради: як швидко зварити буряк
Зазвичай буряк вариться довго, однак є кілька методів, щоб пришвидшити цей процес.
Про те, як швидко приготувати великий буряк, пише Уніан.
Незалежно від того, який спосіб ви виберете, пам'ятайте, що буряк перед варінням чистити не можна. Також краще вибирати овочі невеликого розміру, з тонкою шкіркою, без ознак гнилі і пошкоджень.
Скільки варити буряк в каструлі на плиті
Якщо ви хочете відварити буряк класичним способом, на це у вас піде 2 години. Візьміть каструлю, налийте в неї холодної води і викладіть овочі. Коли вода закипить, накрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь і залиште на 2 години. Якщо вам хочеться, щоб буряк не втратив яскравий колір, додайте 1\4 л лимонного соку на 1 л води в каструлі.
Другий спосіб - експрес-варка на плиті. Якщо будете варити таким чином, це займе близько 40 хвилин. В такому випадку вам потрібно опустити буряк в уже киплячу воду, додати рослинне масло і не зменшувати вогонь. Після того, як буряк відвариться протягом 30 хвилин, його потрібно різко остудити холодною водою і потримати там 10-15 хвилин. Перепад температури охолодить овоч і дозволить йому дійти до готовності.
Як варити буряк в мультиварці
Залежно від того, якою мультиваркою ви користуєтеся, час варіння буряка буде варіюватися від 40 до 60 хвилин.
Хороший варіант - приготувати овоч в режимі «Варка на пару», «Тушкування» або «Варіння». Буряк потрібно вимити, покласти на спеціальну решітку в мультиварці, а на дно чаші налити води. Закрити мультиварку, встановити режим пароварки і забути про буряк на 40 хвилин. Якщо по закінчення зазначеного часу буряк жорсткий, то включіть прилад ще на 20 хвилин.
Як варити м'який буряк в духовці або мікрохвильовці
У духовці у вас вийде приготувати буряк за 20-25 хвилин. Буряк вимийте, обсушіть, змастіть олією і оберніть кожен овоч у фольгу. Потім викладіть буряк на деко і запікайте при 190°С 20 хвилин.
В мікрохвильовці буряк вариться недовго - в мікрохвильовках з потужністю 1 000 і більше ват буряк звариться за 8-10 хвилин. Буряк вимити, викласти на скляну тарілку, по краях залишаючи великі коренеплоди, а в центр поклавши маленькі. На дно ємності вилити 3 ст.л води, а овочі накрити спеціальною кришкою для мікрохвильовки. Якщо хочете ще більше збільшити час приготування буряка, викладіть його в поліетиленовий мішок і зав'яжіть його - тоді кришка вам не буде потрібна.
Читайте також:
- Швидко та смачно: рецепт пирога від луцької кондитерки
- Білі, польські та зелениці: скільки коштують гриби на волинському ринку