Лучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». Фото

Лучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». Фото

У четвер, 24 серпня, у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відбулося відкриття виставки «Космогонія сенсів». Тут представили понад 500 арт-об’єктів від 300 вітчизняних митців, що об'єднані тематикою пошуку сенсу життя.

Прагнення зрозуміти всесвіт та себе в ньому є головним каталізатором розвитку, -  вважають куратори виставки. Щоб верифікувати цю гіпотезу, музей започаткував арт-проєкт «Космогонія сенсів».

Фундатор «Музею сучасного українського мистецтва Корсаків» та куратор проєкту «Космогонія сенсів» Віктор Корсак розповів виданню ВСН, що мав на меті втілити через виставку. 

«Ми хочемо допомогти людині розібратися із сенсом життя, можливо, поставити нові цілі та вектори руху. Це допоможе змінитися, а значить зміниться не тільки людина, а і всесвіт загалом».

Лучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». Фото

Всеукраїнський опен-кол, на якому відібрали 300 учасників виставки із майже 600 охочих, тривав з 23 березня по 1 травня нинішнього року. А представити свої роботи на виставці у Луцьку приїхали 140 учасників майже з усіх куточків країни.

Художниця Світлана Чебанова з Миколаєва розповіла, що свої картини малювала під обстрілами, проте з вірою в серці.

«Я ніколи не була в Луцьку, постійно було якось не на часі відвідати це місто. Але вісім місяців під щоденними обстрілами навчили мене, що все завжди на часі. Треба робити те, що надихає: їхати, дивитися, брати участь, знайомитися. Ті роботи, які я сьогодні привезла, для мене є актом віри, адже малювала я їх під обстрілами і вірила: якщо я малюю, значить буде виставка, і ось вона! Тож бажаю, аби нам всім було за що триматися, було відчуття потрібності того, що ми робимо», - наголосила Світлана Чебанова.

Лучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». Фото

«Космогонія сенсів» є частиною мистецького проєкту «Космогонія», що триває з листопада 2022 року і передбачає створення художником Петром Антипом найбільшої картини у світі, площею 2000 квадратних метрів.

Музей сучасного мистецтва Корсаків розташований у місті Луцьку, на вулиці Карбишева, 1 (приміщення «Адреналін Сіті») та приймає відвідувачів у будні та вихідні з 12:00 до 19:00 години. Вартість квитка для дорослого - 100 гривень, для дитини або пенсіонера - 50 гривень. У середу вхід вільний для усіх, а щодня -  для дітей дошкільного віку, осіб з інвалідністю (1 та 2 категорій), учасників бойових дій та членів їх сімей.

Лучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». ФотоЛучан запрошують шукати сенс життя на виставці «Космогонія сенсів». Фото

Читайте також:

Можливо зацікавить