5 способів, щоб не були кашею: як правильно заморозити кабачки

5 способів, щоб не були кашею: як правильно заморозити кабачки

Кабачки — смачні, корисні та щедро плодоносять улітку. Але зберігати їх цілими у морозилці — помилка, яка перетворить овоч на несмачну кашу. Та існує простий спосіб заморозки, який дозволить зберегти кабачки свіжими, твердими й смачними до самої зими.

Про це пише НВ.

Зберігання продуктів у морозильній камері дійсно продовжує життя овочам, зелені, та багатьом іншим харчам, і ви могли переконатися цьому на практиці. Утім, іноді трапляються неприємні сюрпризи: ягоди перетворюються після розморозки на сік, риба ніяка, а овочі всередині наче каша.

Щоб такого не трапилося із вами, українська фудблогерка в Instagram Емілія Євтушенко розповіла власні п’ять спосібів, які використовує для зберігання кабачків.

  • Кружечки — нарізати, бланшувати 2 хв, охолодити у льодяній воді 3−4 хв, обсушити, заморозити на підносі. Потім їх можна швидко посмажити чи використати у запіканках, і навіть не потрібно розморожувати перед приготуванням.
  • Кубики для рагу/лечо — як кружечки: бланшувати, холодна вода, обсушити, заморозити. Емілія робить це на тому ж підносі, де були кабачки кружечками. Також за можливості заморожені кабачки можна завакуумувати. Тоді вони будуть зберігатися довше і не вберуть запахи з морозилки.
  • Лодочки для фаршування — розрізати, вийняти середину, бланшувати, охолодити, заморозити окремо.
  • Терті кабачки — натерти, дуже добре відтиснути, розкласти в пакети (ідеально — вакуумні). Після розморозки ще раз відтиснути. Така заготовка добре підходить для рулетів, запіканок, оладок та інших улюблених страв.
  • Оладки — натерті кабачки + яйце + сіль + борошно, викласти в форми, заморозити. Готувати прямо з морозилки. А якщо набридло готувати звичайні оладки, спробуйте також інший рецепт від Емілії — лаваш з кабачка, який добре підійде для літньої вечері.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Чому сонечка залітають у житло восени та взимку: добрий знак чи попередження

Чому сонечка залітають у житло восени та взимку: добрий знак чи попередження

Збиратимете відрами: найродючіші сорти огірків, які дають високий врожай

Збиратимете відрами: найродючіші сорти огірків, які дають високий врожай

Пухкі пиріжки з яблуками на кефірі  — простий рецепт, який завжди вдається

Пухкі пиріжки з яблуками на кефірі — простий рецепт, який завжди вдається

Які хвороби дають право на відстрочку: повний перелік діагнозів, з якими не мобілізують

Які хвороби дають право на відстрочку: повний перелік діагнозів, з якими не мобілізують

Як змусити орхідею зацвісти восени: прості підживки з кухонних відходів, які працюють

Як змусити орхідею зацвісти восени: прості підживки з кухонних відходів, які працюють

Що додавати у сирники, щоб вони не розвалювалися

Сирники, які ніколи не розповзаються: простий інгредієнт, що гарантує ідеальну форму

Скільки можна зберігати консервацію: лікарка назвала небезпечні строки та пояснила, коли виникає ботулізм

Скільки можна зберігати консервацію: лікарка назвала небезпечні строки та пояснила, коли виникає ботулізм

Україна — Ісландія: коли і де дивитися вирішальний матч кваліфікації до ЧС-2026, ставки букмекерів

Україна — Ісландія: коли і де дивитися вирішальний матч кваліфікації до ЧС-2026, ставки букмекерів

Як приготувати шарлотку

Ідеальна яблучна шарлотка — простий рецепт, який завжди вдається