Лучанка, яка давно живе в Іспанії, нині служить в Донецькій бригаді ТрО

Лучанка, яка давно живе в Іспанії, нині служить в Донецькій бригаді ТрО

Альона народилась на Волині у Луцьку, але вже багато років прожила в Іспанії. За освітою журналістка, працювала перекладачем, мала плани на майбутнє, та війна, яку принесла на нашу землю путінська «скрєпна» росія, сколихнула як мешканців України, так і українську діаспору за кордоном.

З початку широкомасштабного вторгнення рашистів Альона допомагала біженцям з України — за можливості надавала допомогу та підтримку. Але цього жінці виявилось недостатньо: вже в листопаді вона вирішила повернутись до України та вступити до лав Донецької бригади територіальної оборони, - пише АрміяInform.

— Я не могла дивитись на те, як окупанти нищать українські міста, я мала щось робити. Спочатку допомагала біженцям, а пізніше вирішила повернутись сюди та захищати український народ зі зброєю в руках, — розповідає вона.

Після закінчення курсу початкової підготовки в навчальному центрі «Десна» вона продовжила навчання в Іспанії, де познайомилась з багатьма іншими українськими рекрутами. Навчання відбувалося в атмосфері цілковитої підтримки та товариства: як на навчаннях, так і в бою ти маєш покладатись на своїх бойових побратимів.

Лучанка, яка давно живе в Іспанії, нині служить в Донецькій бригаді ТрО

Іспанські інструктори схвально відгукувались про наполегливість та цілеспрямованість українців. Особливого ставлення до неї як до жінки не було: нормативи у всіх однакові, адже ворогові байдуже, хто ти, коли він в тебе стріляє. Виснажливі тренування дали свої плоди: Альона каже, що відчуває себе сильнішою і готова до будь-яких викликів. Але найголовніше те, що вона здобула для себе другу сім’ю — майже двісті нових братів та сестер по зброї.

Під час навчань професія перекладача також стала у пригоді. У перший же день під час висадки з літака міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес давала пресконференцію, але перекладача не знайшлося, і Альона проявила ініціативу. З того часу, за словами жінки, вони подружились і досі підтримують контакти.

Міжнародна співпраця, окрім військової складової, допомагає поглиблювати усвідомлення світової спільноти про боротьбу українського народу з російськими загарбниками, зокрема через інтерв’ю іспанським ЗМІ.

Родичі Альони, її брат та мама, спочатку переживали та відмовляли її йти воювати, адже вона раніше ніколи не тримала зброї в руках. Утім, військова залізно переконана у своєму виборі та збирається залишатись в Україні до кінця війни. 

Нині вона служить на посаді зв’язківця — життєво необхідна робота, не менш важлива, ніж робота кулеметника чи бойового медика. Вона — одна з багатьох українців, які покинули все та стали на захист Батьківщини, незважаючи на труднощі та небезпеку. На їхніх плечах тримається безпека та майбутнє України, тож побажаємо їм успіхів.

Читайте також:

Можливо зацікавить

«Він любив пшеничне поле і соняшники»: спогади дружини про загиблого на війні чоловіка Андрія Сапігу з Волині
фото

«Він любив пшеничне поле і соняшники»: спогади дружини про загиблого на війні чоловіка Андрія Сапігу з Волині

на щиті Волинь
відео

Назавжди молодий: на Волинь «на щиті» повернувся Герой Михайло Рудь

Поховання військового
фото

Поповнив лави Небесного Легіону: на Волині попрощалися з Героєм Леонідом Залевським

втрати війна

Навіки молодий: на Волині прощатимуться із Героєм Іваном Мельником

ухилянт покарання

Зловживає спритним та перебуває під наглядом лікаря-нарколога: волинянина засудили за ухилення від призову

поховання військового
фото

Зупинилося серце: на Волині прощались із Героєм Ігорем Стецюком

втрати

Друга втрата в громаді за тиждень: на Донеччині загинув Герой з Волині Руслан Сулім

На війні загинув Герой з Волині Олександр Муковський

На війні загинув Герой з Волині Олександр Муковський

поховання військового
фото

Тяжка хвороба обірвала життя: на Волині попрощались з Героєм Василем Майструком