Луцьк нарешті прийняв дитячу залізницю на баланс міста

Луцьк нарешті прийняв дитячу залізницю на баланс міста

Луцькі депутати погодили рішення прийняти майно комплексу об’єктів соціальної інфраструктури «Луцька дитяча залізниця» по вул. Шопена, 14а, та вул. Клима Савура, 42  у власність громади.

Про це стало відомо у середу, 20 грудня, під час сесії Луцької міської ради.

Прийняти від виробничого структурного підрозділу «Львівська дирекція» філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Українська залізниця» у власність Луцької міської територіальної громади, від якої діє Луцька міська рада, комплекс об’єктів соціальної інфраструктури «Луцька дитяча залізниця», - йдеться у рішенні Луцькради.

Луцьк нарешті прийняв дитячу залізницю на баланс містаЛуцьк нарешті прийняв дитячу залізницю на баланс міста

Нагадаємо, у листопаді Кабінет Міністрів України вирішив передати луцьку дитячу залізницю у власність міста:

«Вирішили відчужити шляхом передачі майна комплексу об’єктів соціальної інфраструктури «Луцька дитяча залізниця» по вул. Шопена, 14а, та вул. Клима Савура, 42, у м. Луцьку, що розміщене на земельній ділянці площею 2,6452 гектара, акціонерного товариства «Українська залізниця» у комунальну власність Луцької міської територіальної громади за умови збереження його цільового призначення та зобов’язання не відчужувати в приватну власність», - йдеться у розпорядженні Кабміну.

Дитяча залізниця у Луцьку, що знаходиться на вулиці Шопена, 14a, колись мала всі шанси стати центром розваг і відпочинку для місцевої молоді та лучан, наразі перебуває у занедбаному стані, а її територія все більше заростає чагарниками та покривається сміттям. Міська влада не мала права виділяти кошти на реконструкцію та навіть на очищення території, адже ця земельна ділянка та майно громаді не належали. 

Тепер же у міськраді планують, що дитяча залізниця буде використовуватися як зона для навчання та рекреації одночасно. Майновий комплекс хочуть передати одному з позашкільних навчальних закладів міста. Вартість проєкту реконструкції владці оцінюють у близько 25 - 30 мільйонів гривень.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить