Луцька і Боратинська громади підписали договір про співробітництво

Луцька і Боратинська громади підписали договір про співробітництво

Луцький міський голова Ігор Поліщук з Боратинським сільським головою Сергієм Яручиком підписали договір про співробітництво територіальних громад у формі реалізації спільного проєкту у сфері управління мережами централізованого водопостачання та централізованого водовідведення міста Луцька.

Договір підписали у середу, 7 серпня. Про це повідомив Ігор Поліщук на своїй сторінці у фейсбуці.

«Нещодавно ми ухвалили рішення про мораторій на видачу технічних умов на підключення до водопостачання та водовідведення з інших громад. Адже наше місто постійно працює над модернізацією КП «Луцькводоканал» - оновленням обладнання, впровадженням нових технологій, проєктів з енергозбереження, щоб водопостачання було стабільним та покращувалась якість води. І все це потребує серйозного фінансового ресурсу», - йдеться у дописі.

Луцька громада мала тривалий діалог з Боратинською громадою, адже вони мають намір каналізувати окремі села та здійснювати централізоване водопостачання. Тож домовились про підписання міжмуніципального договору про співпрацю.

«Ми даємо можливість їм підключатись до наших мереж водопостачання та водовідведення. У свою чергу, вони інвестують кошти в наше обладнання, в підприємство «Луцькводоканал», - пише Ігор Поліщук.

Домовились про 30 мільйонів гривень, які будуть проінвестовані в найближчі п’ять років. 15 мільйонів гривень з цих коштів буде проінвестовано в наше підприємство в цьому році. Це дасть можливість оновити обладнання, ще більш якіснішою зробити послугу та адаптувати весь процес водопостачання та водовідведення для надання можливості Боратинській громаді користуватись цими послугами.

Луцька і Боратинська громади підписали договір про співробітництвоЛуцька і Боратинська громади підписали договір про співробітництвоЛуцька і Боратинська громади підписали договір про співробітництво

Читайте також:

Можливо зацікавить