Депутати затвердили Стратегію розвитку Луцької громади до 2030 року

Депутати затвердили Стратегію розвитку Луцької громади до 2030 року

Депутати міської ради затвердили Стратегію розвитку Луцької міської територіальної громади до 2030 року. Документ розробляли комітет зі стратегічного планування розвитку громади спільно з Офісом Ради Європи. 

У середу, 31 липня, на сесії за відповідне рішення одноголосно проголосували 35 депутатів.

Директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль розповів, що над проєктом Стратегії працювали близько року понад 3,5 тис. людей. Документ окреслює основні завдання та заходи, які хочуть реалізувати у громаді протягом наступних років.

«Завдяки такій тривалій і ретельній роботі у проєкт Стратегії вдалося включити найбільш повні статистичні дані в сферах людського розвитку, економіки, житлово-комунального господарства, екології та безпеки Луцької громади. А також здійснити аналіз її сильних та слабких сторін. Сподіваюся, у вересні на сесійне засідання ми підготуємо конкретний план заходів із відповідальними особами і з орієнтовними термінами, щоб розпочинати роботу, якої ще дуже багато і вона специфічна. Для конкретних заходів потрібні високопрофесійні спеціалісти. Тому буде формуватися команда, яка реалізовуватиме цю Стратегію», – додав Борис Смаль.

На онлайн-зв'язок вийшла керівниця Проєкту Ради Європи Дарина Соколова, яка розповіла депутатам, що у ході розробки Стратегії провели 13 учасницьких заходів із жителями. Таким чином вдалося обговорити їхнє бачення за різними напрямками життя громади. Дарина Соколова наголосила, що на базі цього соціально-економічного документу громада буде розвиватися й отримувати інвестиції.

«Пишаюся тим, що в такий непростий час вдалося розробити і затвердити Стратегію розвитку нашої громади. Незважаючи на виклики війни, обмежене фінансування ми змогли зробити це без залучення коштів із міського бюджету із залученням широкого кола людей: жителів громади, експертів, депутатів, громадськості. Сьогодні важливим є те, що ми нарешті маємо документ, який визначатиме ті цілі розвитку нашої громади, ті позиції, які хочемо досягнути. Дякую всім, хто долучився, хто пропонував, хто брав участь у розробці документу», – звернувся до присутніх міський голова Ігор Поліщук і попросив підтримати Стратегію.

Нагадаємо, на початку липня у Луцьку відбулася презентація й обговорення проєкту Стратегії розвитку, після чого документ рекомендували винести на розгляд сесії Луцької міської ради. 

Читайте також:

Можливо зацікавить