Луцьку рієлторку п'ять років судять за підробку документів: деталі справи

Луцьку рієлторку п'ять років судять за підробку документів: деталі справи

У Луцькому міськрайонному суді знову розглядають справу рієлторки Тетяни Пронози, яку звинувачують у підробці документів та отриманні коштів за ненадані послуги.

Попри виправдання судом, за ініціативи прокуратури справа пройшла через апеляцію та Верховний суд і знову повернулась на розгляд у першій інстанції, - пише ІА «Волинські новини» з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Справа про підроблення документів слухається судами всіх інстанцій уже понад п’ять років. У прокуратурі впевнені: рієлторка Тетяна Проноза отримувала від забудовника ТОВ «Липинський» по 5 % від проданих квартир незаконно. Нібито більшості з покупців жінка в очі не бачила.

Суд першої інстанції її виправдав. Опитані 80 покупців тоді підтвердили: Тетяна Проноза консультувала їх щодо купівлі оселі. Натомість прокурори подали апеляцію, а потім – касаційну скаргу до Верховного суду.

Справа повернулась у Луцький міськрайонний суд. Тетяна Проноза запевняла суддів: якщо помилки й були, то суто технічні.

«Усі люди (а їх більше ніж 80), які приходили в суд, сказали, що я їм продавала квартири... Чому я стільки років мучуся? Можливо, у мене не було такого досвіду, як правильно робити. Тому я прислуховувалася до порад бухгалтера ТОВ «Липинський», – зазначила Тетяна Проноза.

Жінка та її захисник наполягали: якщо вона не приводила клієнтів за руку, то дехто міг зацікавитися оголошеннями про квартири в соцмережах. А їх, мовляв, публікувала Тетяна Проноза.

На черговому засіданні допитали двох свідків. Вони купували квартири, із цією рієлторкою знайомі. Але один не згадав, чи консультувала його саме пані Тетяна.

«На цей час досліджують покази свідків, з’ясовують обставини, за яких вони придбали нерухомість», – роз’яснила прокурор Юлія Назарук.

Надалі мають допитати ще вісьмох свідків. А тоді визначать, чи підробляла Тетяна Проноза документи, чи законно заробляла свої відсотки з продажу квартир.

Читайте також: 

Можливо зацікавить