Волинянка купила «інвалідність», щоб вивезти чоловіка за кордон

Волинянка купила «інвалідність», щоб вивезти чоловіка за кордон

На Волині судили жінку, яка придбала підроблену довідку про інвалідність для виїзду за кордон разом з чоловіком. Їй призначили штраф у розмірі 68 тисяч гривень.

Про це пише ІА Волинські новини з посиланням на вирок Володимир-Волинського міського суду.

У 2023 році Тетяна К. через Телеграм домовилася з невстановленою особою про підроблення документів щодо присвоєння їй групи інвалідності. Жінка надала свої персональні дані для внесення відомостей в довідку та пенсійне посвідчення, аби разом із чоловіком виїхати за кордон.

Зазначимо, що чоловіки, які мають дружин з інвалідністю I чи II групи та є їхніми опікунами, мають змогу покинути територію України під час воєнного стану.

Надалі спритниця отримала папери про наявність інвалідності II групи. А вже 7 травня цього року подружжя намагалося виїхати через пункт пропуску «Устилуг» в Польщу. Проте підробку документів викрили прикордонники.

Обвинувачена визнала свою вину за трьома статтями Кримінального кодексу, уклавши відповідну угоду з прокурором. Вона вперше притягується до криміналу, має на утриманні неповнолітню дитину, працює як ФОП, є внутрішньо переміщеною особою.

Суд визнав Тетяну К. винною та призначив їй штраф у розмірі 68 тисяч гривень.

Читайте також:

Можливо зацікавить