Через значне здорожчання електроенергії «Луцькводоканал» дофінансують із бюджету Луцька

Через значне здорожчання електроенергії «Луцькводоканал» дофінансують із бюджету Луцька

На розгляд сесії Луцької міської ради внесли питання про внесення змін до Програми підтримки комунального підприємства «Луцькводоканал» на 2024–2025 роки. Йдеться про дофінансування. «Луцькводоканал» змушений звернутися за допомогою до міської ради, адже тарифи на свої послуги підприємство не піднімає для населення, а вартість електроенергії для нього зросла до 10 гривень за кіловат.

Про це стало відомо у середу, 31 липня, під час засідання сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, раніше директор «Луцькводоканалу» Віктор Гуменюк розповів на комісії з ЖКГ, що електроенергія для комунального підприємства зросла до 10 гривень за кіловат, тоді як у діючому тарифі вона закладена на рівні 5,20 грн за кіловат. Також є інформація, що електроенергія для «Луцькводаканалу» здорожчає ще більше із 1 серпня.

Як зазначав Віктор Гуменюк, у разі заборгованості за електроенергію підприємство змушене буде перейти на обслуговування  «Укрінтеренерго» - постачальника «останньої надії».

«А коли підприємство переходить до постачальника «останньої надії», то повинне відкривати одразу розподільчі рахунки. 60% коштів автоматично знімається. Тоді виходить, що люди залишаться без зарплати, будемо без палива і так далі», - пояснив Віктор Гуменюк.

Відтак депутати дослухалися до директора «Луцькводоканалу» і підтримали відповідний проєкт рішення.

У рішенні зазначається, що «Луцькводоканалу» на дофінансування програми виділять 1 144 435 1 грн.

Читайте також:

Можливо зацікавить