«Луцькводоканал» хоче виробляти електроенергію з альтернативних джерел

«Луцькводоканал» хоче виробляти електроенергію з альтернативних джерел

КП «Луцькводоканал» хоче виробляти електроенергію з альтернативних джерел. Аби втілити цей проєкт, потрібно створити дочірнє підприємство, яке буде здійснювати виробництво біопалива та мінеральних добрив.

Про це стало відомо у середу, 30 серпня, під час сесії Луцької міськради.

Директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк розповів: основне завдання нового підприємства «Біоенергетичний стандарт» - виробляти електроенергію з альтернативних джерел.

«Нове підприємство зможе виробляти 16 кВт електроенергії за добу. Для цього можна використовувати потенціал сонця, біопалива та збудувати біогазові установки. У всьому світі на всіх очисних спорудах обов’язково встановлюють біогазові установки. Перед утилізацією осаду добувають біогаз, який спалюється в спеціальній установці. Таким чином близько 80% потреб очисних споруд в електроенергії покривається біогазовими установками», - зауважив Віктор Гуменюк.

Щоправда депутати не погодили проєкт рішення про створення КП «Луцькводоканал» дочірнього підприємства «Біоенергетичний стандарт», оскільки не набралось достатньої кількості голосів.

Читайте також:

Можливо зацікавить