Мають лише один місяць: Кабмін прийняв важливе рішення щодо обліку чоловіків за кордоном

Облік чоловіків за кордоном

Українці, які були зняті з військового обліку через виїзд за кордон на строк більше 3 місяців, зобов’язані до 16 червня стати на військовий облік шляхом особистого прибуття до ТЦК.

16 травня набула чинності постанова Кабміну №563, якою це передбачено, пише «Главред»

Відповідно у чоловіків є лише 30 днів на те, аби особисто з'явитись до ТЦК.

Також у постанові передбачено, що чоловіки, які перебувають за кордоном, підлягають військовому обліку на тих же засадах, що і чоловіки в Україні.

«Громадяни України, які були зняті з військового обліку у зв'язку з вибуттям за межі України на строк більше 3 місяців, зобов'язані протягом 30 днів з дня набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 року №563 стати на військовий облік шляхом особистого прибуття до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органу СБУ, відповідних підрозділів розвідувальних органів за їх вибором», – йдеться у повідомленні постанови.

Варто також додати, що закордонні дипломатичні установи будуть здійснювати інформування призовників віком від 18 до 25 років, які перебувають на постійному або тимчасовому консульському обліку.

Читайте також:

  • Повістка буде вважатися врученою, навіть якщо громадянина не було вдома

Можливо зацікавить