Майже місяць перебував у комі, але так і не зміг побороти наслідки важкої травми: історія Героя з волинської бригади

історія Героя

41-річний старший солдат з волинської бригади Юрій Чергінець, позивний Укроп, помер у шпиталі 7 вересня 2023 року від отриманих на Харківщині поранень. 12 липня, виконуючи бойове завдання в районі селища Дворічна, потрапив під ворожий мінометний обстріл, внаслідок чого отримав вогнепальне осколкове поранення голови. Майже місяць перебував у комі, але так і не зміг побороти наслідки важкої травми.

Про нього розповіли на платформі «Меморіал».

Юрій народився в селі Хрестівка Херсонської області. Навчався в Хрестівській загальноосвітній школі I-III ступенів. Потім закінчив професійне училище. У мирному житті працював будівельником та охоронником, їздив на заробітки за кордон. З дитинства захоплювався автомобілями, мотоциклами й технікою. У вільний час любив рибалити, дивитися фільми та грати у комп’ютерну гру «World of Tanks».

У 2015 році чоловік підписав контракт із ЗСУ. Брав участь в АТО/ООС. Під час повномасштабної війни боронив Україну у складі 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа. Був навідником кулеметного взводу. За роки служби воював майже у всіх гарячих точках, пройшов запеклі бої за Мар’янку, Щастя, Кримське, Новотошківку, Попасну, Талаківку, Соледар, Вугледар, Сєвєродонецьк, Куп’янськ. Неодноразово був відзначений нагородами та грамотами.

«8 років свого життя Юрій присвятив військовій справі, віддав свою душу й тіло заради нашої свободи. Він вважав, що це обов’язок кожного чоловіка – захищати нашу землю, наші домівки, наші життя заради світлого майбутнього наших дітей. Він був світлою і доброю людиною, чудовим чоловіком і люблячим батьком, був підтримкою для рідних, близьких і побратимів. Завжди жартував, ніколи не скаржився на обставини, в яких перебував. В його очах завжди палали вогонь і жага до життя, віра в нашу перемогу. Ця жертва не має бути марною і кожен українець повинен усвідомлювати, якою ціною нам дається наша свобода. Люди повинні знати Героїв, які навіки залишилися в строю…» – розповіла дружина загиблого Анна.

Похований воїн на Алеї Слави Лісового кладовища в місті Києві.

Читайте також:

Можливо зацікавить