Медзаклади Волині отримали від благодійників 22 апарати ШВЛ

Медзаклади Волині отримали від благодійників 22 апарати ШВЛ

Одинадцять медичних закладів Волині нещодавно отримали від італійського благодійного фонду нове сучасне обладнання.

Серед лікарень, у які поступило медичне устаткування, і три медустанови Камінь-Каширського району: Камінь-Каширська ЦРЛ, Любешівська і Маневицька багатопрофільні лікарні. А отримали вони від благодійного фонду «Мальви Україна» апарати для штучної вентиляції легенів (ШВЛ), - йдеться на телеграм-каналі Волинської ОДА.

За словами начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Юрія Легкодуха, представники благодійного фонду дуже довго та прискіпливо вивчали спроможну мережу медзакладів Волині та їх потребу в такому устаткуванні. Звертали увагу передусім на те, чи дійсно його будуть використовувати на місцях. Адже вартість одного такого ШВЛ, як повідомив начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, становить 35-40 тисяч євро.

Камінь-Каширська ЦРЛ отримала апарат ШВЛ відповідно до потреби.

«Наявність нового обладнання — вкрай важлива складова ефективної реанімації та інтенсивної терапії пацієнтів. Завдяки тому, що італійський благодійний фонд надав нам його, можемо сказати, що на сьогодні у нашому закладі є вже достатня кількість апаратів для штучної вентиляції легень. Загалом їх – 14. Половина з них належить до середнього та високого класу, решта – до низького. Маємо також ще три портативних, які можна переносити і використовувати для паліативної допомоги. Щоправда кожен із цих апаратів має термін експлуатації, тому за кілька років знову буде потреба у поновленні бази ЦРЛ новими ШВЛ», — зазначає головна медична директорка КНП «Камінь-Каширська ЦРЛ» Людмила Потягайло.

За словами Людмили Адамівни, протягом кількох останніх років устаткування для штучної вентиляції легень лікарня купувала самостійно та отримувала за сприяння різноманітних благодійних фондів. Нагадаємо, що один із апаратів був придбаний за кошти, які жителі Камінь-Каширщини зібрали на початку пандемії COVID-19. Крім того зауважимо, що перед війною у ЦРЛ встановили дві кисневі станції.

Одна з них, за словами Людмили Потягайло, є досить потужною – може виробляти до 500 літрів кисню за хвилину, інша – дещо слабша. Від них кисень подається хворим у реанімаційне, приймальне, інфекційне та травматологічне відділення. Все це сьогодні допомагає рятувати життя і дітей, і дорослих з порушеннями дихальної функції.

Медзаклади Волині отримали від благодійників 22 апарати ШВЛМедзаклади Волині отримали від благодійників 22 апарати ШВЛМедзаклади Волині отримали від благодійників 22 апарати ШВЛМедзаклади Волині отримали від благодійників 22 апарати ШВЛ

Читайте також:

Можливо зацікавить