У Луцьку проінспектували ремонт онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні

У Луцьку проінспектували ремонт онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні

У четвер, 21 вересня, керівництво Волинської обласної дитячої лікарні показало представникам міської влади та ЗМІ на якому етапі зараз відбуваються ремонтні роботи у відділенні онкогематології.

Що уже встигли зробити і що планують - дізналися журналісти ВСН.

Відділення дитячої онкогематології Волинської обласної дитячої лікарні давно потребувало ремонту, адже правильні та безпечні умови дуже важливі для дітей, які лікуються у цьому відділенні.

«Потрібно розуміти, що дітки з цього відділення перебувають у стаціонарі лікарні досить довгий час, їм потрібні певні умови, стерильні, безпечні, саме тому був потрібен ремонт. Ця будівля була здана у 1978 році і з того часу капітального ремонту тут не було», - зауважила генеральна директорка КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Ірина Горавська.

У Луцьку проінспектували ремонт онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарніУ Луцьку проінспектували ремонт онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні

Після звернення Ірини Горавської до міської влади про необхідність проведення ремонтних робіт, депутати Луцькради спільним рішенням виділили на це кошти у розмірі 12 мільйонів гривень. Всього за підрахунками на капітальний ремонт дитячої онкогематології потрібно 28 мільйонів гривень. 

«12 мільйонів гривень ми вже виділили і на сесії, яка буде у понеділок (25 вересня - ред.) ми також плануємо виділити 12 мільйонів. Ми всі розуміємо, що для онкохворих діток дуже важливі умови, в яких вони лікуються. Вони у відділенні перебувають переважно з батьками, тому у кожній палаті буде свій санвузол, система вентиляції, також буде загальна ігрова кімната, операційна. Облаштовується система моніторингу здоров'я пацієнтів: інформація буде виводитись на монітор старшої медичної сестри. Думаю, взимку ремонтні роботи завершаться», - зауважив міський голова Луцька Ігор Поліщук.

У Луцьку проінспектували ремонт онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарніУ Луцьку проінспектували ремонт онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарніУ Луцьку проінспектували ремонт онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарніУ Луцьку проінспектували ремонт онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні

Завідувачка відділення онкогематології Волинської обласної дитячої лікарні Яна Рижко розповіла журналістам ВСН, що наразі у відділенні змогли розмістити 19 діток.

«Зараз наше відділення розташоване на 2 поверсі і поки на 4-му триває ремонт, ми потіснилися, адже звідти до нас переїхали пацієнти інших відділень. Проте, коли завершаться ремонтні роботи, ми повноцінно зможемо розмістити 25 діток на новому місці. Там будуть не тільки онкохворі дітки, а й з гематологічними захворюваннями, наприклад, з тромбозом, гемофілією», - розповіла Яна Рижко.

У Луцьку проінспектували ремонт онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні

Капітальний ремонт онкогематологічного відділення Волинської обласної дитячої лікарні розпочали у липні. Сергій Стрихарчук, директор компанії «Бетон Брук Сервіс», яка виграла тендер та проводить ремонтні роботи у відділенні, розповів, що зроблено станом на зараз:

«Роботи ми розпочали у липні. Об'єкт специфічний, адже дуже багато спеціального обладнання, яке виготовляють за кордоном, тому не тільки від нас залежать терміни. Проведені всі роботи, які пов'язані з реконструкцією: демонтаж старих стін, облаштування нових, проведені комунікації: електрика, спецсигналізація (оповіщення про пожежну небезпеку), штукатурні роботи. А зараз майстри проводять оздоблювальні роботи, переходять до облицювання плитки, встановлення міжпалатних дверей тощо».

У Луцьку проінспектували ремонт онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарніУ Луцьку проінспектували ремонт онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарніУ Луцьку проінспектували ремонт онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарніУ Луцьку проінспектували ремонт онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарніУ Луцьку проінспектували ремонт онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарніУ Луцьку проінспектували ремонт онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні

Нагадаємо, у березні депутати Луцької міської ради проголосували за внесення змін до бюджету громади, якими передбачили 12 мільйонів гривень на ремонт онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні.

Читайте також:

 

 

Можливо зацікавить

поранення війна

Замість свята - жалоба: на Волині у переддень Великодня прощатимуться із Героєм Іваном Толочком

Евакуація
фото

Сподіваються перепочити від ракетних атак: на Волинь прибув евакуаційний потяг з Донеччини

вантажівка
відео

На Волині посеред дороги загорілася вантажівка

на щиті
відео

Трагічна Страсна п'ятниця: на Волинь востаннє повернувся молодий Герой Віталій Лесик

ДТП Луцьк
відео

У Луцьку збили велосипедиста

поховання військового

Скорботний переддень Великодня: у Луцьку прощатимуться із Героєм Богданом Гладуном

Одна з найменш оснащених бригад в українській армії, - аналітики про «сотку» з Волині в Очеретиному

Одна з найменш оснащених бригад в українській армії, - аналітики про «сотку» з Волині в Очеретиному

Голос країни
відео

«До мурашок»: лучанка з унікальним тембром, яка підкорила сцену «Голосу країни», презентувала нову пісню

Хресний хід у Луцьку: хто долучиться та за що будуть молитися

Хресний хід у Луцьку: хто долучиться та за що будуть молитися