Мереживні млинці на кефірі: рецепт від луцької фудблогерки

Ідеальні млинці: тонкі, ніжні та бездоганні з першого разу

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук поділилась рецептом ніжних, мереживних млинців, які виходять ідеальними з першого разу. Завдяки поєднанню кефіру та окропу тісто стає легким, еластичним і не рветься під час загортання начинки.

Як приготувати ставу дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

Інгредієнти (21 млинець, 20 см діаметром)

  • Яйця – 2 шт.
  • Кефір – 250 мл
  • Борошно – 150 г
  • Вода (кип’яток) – 250 мл
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Ванілін – 1/2 ч.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сода – 1/2 ч.л.

Головний секрет – усі інгредієнти мають бути кімнатної температури.

Приготування

  • У мисці змішати яйця, сіль, цукор і кефір.
  • Додати ванілін і просіяне борошно, перемішати.
  • Соду залити окропом, влити в тісто.
  • Додати олію, довести тісто до однорідності.
  • Смажити на розігрітій пательні без додаткової олії.

Ці млинці чудово смакують як самі по собі, так і з будь-якою начинкою. Фудблогерка радить спробувати їх із сиром, ягодами або шоколадною пастою.

Читайте також:

Можливо зацікавить