Ідеальна домашня піца: луцька фудблогерка розкрила секрет приготування

Секрет ідеального тіста: як приготувати піцу вдома, щоб вона смакувала, як у піцерії

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати піцу вдома так, щоб вона була максимально схожа на ту, що подають у найкращих піцеріях.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Інгредієнти для тіста (4 піци, 25-30 см):

  • 680 г борошна
  • 14 г солі
  • 3 г сухих дріжджів (або 9 г пресованих)
  • 2 ст. л. цукру
  • 480 мл теплої води
  • 2 ст. л. оливкової олії

Процес приготування:

  • Розчиніть дріжджі у воді разом із цукром. Просійте борошно, додайте сіль, влийте дріжджову воду та оливкову олію. Замішуйте тісто до повного зволоження борошна.
  • Перекладіть тісто на злегка змащену олією поверхню. Воно буде липнути – це нормально. Не додавайте більше борошна. Вмочіть руки у воду або олію та зробіть «складання»: розтягніть тісто і складіть, як конверт.
  • Зробіть таке складання тричі з інтервалом у 20 хвилин, залишаючи тісто під плівкою в холодильнику між підходами. Після третього разу залиште його на холоді мінімум на кілька годин, ідеально – на ніч.
  • Зранку відщипніть необхідну кількість тіста, викладіть на пергамент і руками ніжно розтягніть у тонкий корж. Не використовуйте качалку! Якщо тісто погано розтягується, дайте йому «відпочити» кілька хвилин.
  • Змастіть основу соусом, посипте сиром, додайте улюблені інгредієнти. Випікайте в розігрітій до 250-300°C духовці 10-15 хвилин (орієнтуйтесь на свою техніку).

Читайте також:

Можливо зацікавить