Ідеальна домашня піца: луцька фудблогерка розкрила секрет приготування

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати піцу вдома так, щоб вона була максимально схожа на ту, що подають у найкращих піцеріях.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Інгредієнти для тіста (4 піци, 25-30 см):
- 680 г борошна
- 14 г солі
- 3 г сухих дріжджів (або 9 г пресованих)
- 2 ст. л. цукру
- 480 мл теплої води
- 2 ст. л. оливкової олії
Процес приготування:
- Розчиніть дріжджі у воді разом із цукром. Просійте борошно, додайте сіль, влийте дріжджову воду та оливкову олію. Замішуйте тісто до повного зволоження борошна.
- Перекладіть тісто на злегка змащену олією поверхню. Воно буде липнути – це нормально. Не додавайте більше борошна. Вмочіть руки у воду або олію та зробіть «складання»: розтягніть тісто і складіть, як конверт.
- Зробіть таке складання тричі з інтервалом у 20 хвилин, залишаючи тісто під плівкою в холодильнику між підходами. Після третього разу залиште його на холоді мінімум на кілька годин, ідеально – на ніч.
- Зранку відщипніть необхідну кількість тіста, викладіть на пергамент і руками ніжно розтягніть у тонкий корж. Не використовуйте качалку! Якщо тісто погано розтягується, дайте йому «відпочити» кілька хвилин.
- Змастіть основу соусом, посипте сиром, додайте улюблені інгредієнти. Випікайте в розігрітій до 250-300°C духовці 10-15 хвилин (орієнтуйтесь на свою техніку).
Читайте також:
- Як зробити розсаду міцною: секретний інгредієнт із домашньої аптечки
- Мініпіца для всієї родини: простий рецепт від луцької фудблогерки
- Чому рослина в’яне після пересадки: поширені помилки і як їх уникнути