Мініпіца для всієї родини: простий рецепт від луцької фудблогерки

Домашня піца – це завжди ідея, яка не підведе. Мініваріанти піци, або піцетти, – чудовий варіант для сімейної вечері, перекусу чи навіть святкового столу. Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати цю страву.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Інгредієнти для тіста:
- 380–400 г борошна
- 250 мл теплої води
- 1 ст. л. цукру
- 8 г сухих дріжджів
- ½ ч. л. солі
- 1 ст. л. олії
Начинка:
- кетчуп
- сир
- ковбаса
- перець
Процес приготування:
- В теплій воді розчиняємо дріжджі та цукор. Додаємо просіяне борошно, сіль і замішуємо тісто. В процесі замісу вводимо олію.
- Кладемо тісто в змащену олією миску, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці, щоб підійшло.
- Обминаємо тісто, ділимо його на 8 рівних частин, формуємо кульки і викладаємо їх на деко з пергаментом. Даємо підійти ще 30 хвилин.
- Розкачуємо кульки в мініоснови для піци, проколюємо виделкою. Змащуємо кетчупом, викладаємо нарізану ковбасу, перець, помідори та посипаємо тертим сиром.
- Випікаємо в розігрітій до 200°C духовці протягом 30 хвилин.
Читайте також:
- Отримаєте великий урожай: коли сіяти редиску взимку 2025 року
- Домашній хліб із рум’яною скоринкою: рецепт від луцької фудблогерки
- Зимова обрізка дерев: які плодові культури потрібно встигнути підрізати до березня