Домашній хліб із рум’яною скоринкою: рецепт від луцької фудблогерки

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати домашній хліб.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Інгредієнти:
- 500 грамів борошна;
- 280-300 мл теплої води;
- 6 грамів дріжджів сухих;
- 1 ст.л меду;
- 0,5 ч.л солі;
- 30 мл олії (2 ст.л);
Розмішуємо дріжджі, мед та трошки води, даємо постояти 1-2 хв.(щоб побачити чи працюють дріжджі); В цей час просіваємо борошно, додаємо сіль і робимо ямку в ньому. Вливаємо туди суміш з дріжджами, додаємо олію і поступово замішуємо тісто доливаючи воду. Вимішувати тісто хвилин 7-10, можна додати зернятка льону, горіхи тощо.
Залишаємо тісто для підняття на 1-1,5 години. Обминаємо, ділимо на дві частини, формуємо хліб та викладаємо на деко (застелене пергаментом) і даємо постояти ще 40 хвилин.
При бажанні робимо надрізи та відправляємо в духовку випікати 25-30 хвилин при температурі 200 градусів. Далі хліб викладаємо на решітку (щоб під ним був повітряний простір) холонути.
Читайте також:
- Як підживити герань мінеральною водою: простий спосіб для пишного цвітіння
- М'яке тісто та ароматна начинка: секрети приготування пишного та ароматного маківника від луцької фудблогерки