Домашній хліб із рум’яною скоринкою: рецепт від луцької фудблогерки

Рум’яний домашній хліб: ідеальна скоринка та м’яка структура

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати домашній хліб.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Інгредієнти:

  • 500 грамів борошна;
  • 280-300 мл теплої води;
  • 6 грамів дріжджів сухих;
  • 1 ст.л меду;
  • 0,5 ч.л солі;
  • 30 мл олії (2 ст.л);

Розмішуємо дріжджі, мед та трошки води, даємо постояти 1-2 хв.(щоб побачити чи працюють дріжджі); В цей час просіваємо борошно, додаємо сіль і робимо ямку в ньому. Вливаємо туди суміш з дріжджами, додаємо олію і поступово замішуємо тісто доливаючи воду. Вимішувати тісто хвилин 7-10, можна додати зернятка льону, горіхи тощо.

Залишаємо тісто для підняття на 1-1,5 години. Обминаємо, ділимо на дві частини, формуємо хліб та викладаємо на деко (застелене пергаментом) і даємо постояти ще 40 хвилин.

При бажанні робимо надрізи та відправляємо в духовку випікати 25-30 хвилин при температурі 200 градусів. Далі хліб викладаємо на решітку (щоб під ним був повітряний простір) холонути.

Читайте також:

Можливо зацікавить