М'яке тісто та ароматна начинка: секрети приготування пишного та ароматного маківника від луцької фудблогерки

Домашній маківник: рецепт смачної випічки з м’яким тістом

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати ідеальний маківник.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Інгредієнти для макового рулету (вихід - 1 великий або 2 менші):

  • борошно - 250 г;
  • дріжджі сухі - 3 г;
  • молоко тепле - 100 мл;
  • ряжанка - 50 мл;
  • яйце - 1 шт (+1 для змащування);
  • цукор - 40 г;
  • масло - 25 г;
  • сіль - щіпка

Начинка

  • мак - 200 г;
  • цукор - 50 г;
  • варення густе - 1 ст.л;
  • молоко - 150 мл;

Приготування

Готуємо опару. В теплому молоці розводимо дріжджі, столову ложку цукру і 2 ст.л борошна. Ставимо в тепле місце на 10 хв приблизно, щоб маса утворила так звану «шапку».

Збиваємо яйце вінчиком з цукром що залишився, щіпкою солі, додаємо опару, ряжанку і масло кімнатної температури. Частинами вводимо борошно (може піти трохи більше ніж в рецепті вказано) і замішуємо еластичне тісто. Тісто поміщаємо в посуд, накриваємо харчовою плівкою та ставимо в тепле місце, щоб «зійшло». Коли тісто буде готове, розкачуємо його товщиною 0,5 см, розподіляємо начинку і завертаємо в тугий рулет. Накриваємо полотенцем і відставляємо на деякий час, щоб знову підійшло. Перед випіканням змащуємо збитим яйцем з краплею молока і випікаємо при 170-180 градусах до готовності.

Начинка

Змішуємо мак, цукор, молоко, та варимо під кришкою на повільному вогні до повного випарування всієї рідини. (Приблизно 30 хв).

Перетираємо мак в комбайні, ступці, м’ясорубці або іншим зручним для Вас способом до появи білого молочка. Перетирати обов‘язково. Додаємо варення, перемішуємо та охолодженим використовуємо за призначенням.

Читайте також:

Можливо зацікавить