Фудблогерка з Луцька поділилася рецептом ідеальних чебуреків із хрусткою скоринкою

Луцька фудблогерка Юлія Симончук розповіла, як приготувати смачні домашні чебуреки з хрусткою скоринкою.
Рецепт вона опублікувала на своїй сторінці в соціальній мережі «Instagram».
«Смачні, тоненьке тісто з хрумкими пухирцями… Найбільше смакують гарячими, тому найважче порахувати їх кількість, бо не встиг дістати зі сковорідки, як уже немає», – написала Юлія.
Тісто:
- вода - 350 мл;
- борошно - 600-700 г;
- яйця - 2шт;
- масло - 100 г;
- горілка - 50 мл (або 1 ст.л оцту);
- сіль - 1 ч.л.;
- олія для смаження
Начинка:
- фарш - 300-400 г;
- цибуля - 1-2 шт;
- зелень - за бажанням;
- сіль, перець - на смак;
- вода.
Для приготування тіста в каструльку наливаємо воду, додаємо масло, горілку та сіль. Доводимо до розчинення та закипання. Як закипить додаємо 200 г борошна і все добре змішуємо на слабкому вогні до однорідності.
Знімаємо з вогню, даємо трохи схолонути й вбиваємо яйця, добре перемішуємо і додаємо решту борошна (частинами, бо може піти менше чи більше). Замішуємо м'яке, але щільне тісто. Накриваємо плівкою і відставляємо на годину-дві.
Готуємо начинку: до фаршу додаємо потерту цибулю, зелень, приправи і трохи води (будуть соковитіші.).
Ділимо тісто на рівні частини, розкачуємо, викладаємо начинку на одну половину, іншою прикриваємо, защіпуємо краї та смажимо на великій кількості олії. Викладаємо на паперові серветки, щоб забрати лишню олію.
Читайте також:
- Як правильно живцювати пеларгонію в лютому: прості поради для пишного цвітіння
- Домашнє печиво на варених жовтках: простий і смачний рецепт від луцької фудблогерки
- Як зберігати цибулю, щоб не псувалася і не тхнула: корисні поради