Домашнє печиво на варених жовтках: простий і смачний рецепт від луцької фудблогерки
![Рум’яне печиво на варених жовтках з шоколадною глазур’ю](https://vsn.ua/storage/news/ucvT2QVvThBhv0gjD7AyzSDvrZbAw6rTtzBiy8ue.png)
Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати печиво на варених жовтках.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Тісто:
- борошно - 130 (+/-)г;
- варені жовтки - 4 шт;
- сметана - 2 ст.л;
- цукор - 2,5 ст.л;
- масло - 100 г;
- ванілін - 10 г;
- розпушувач - 0,5 ч.л;
- грецькі горіхи - 100 г.
Шоколадна поливка
- масло - 40 г;
- какао - 3 ст.л;
- молоко - 3-4 ст.л;
- цукор - 4 ст.л.
Розтираємо жовтки (можна протерти через сито), додаємо кімнатної температури масло, ванілін та цукор. Збиваємо міксером. Додаємо сметану та просіяне борошно з розпушувачем. Замішуємо тісто. Має бути не липке. Можливо доведеться додати ще трішки борошна. В мене пішло ще приблизно 1.5 ст.ложки.
Помістити в пакет чи плівку і залишити в холодильнику на 1 годину.
Розділити тісто на рівні частинки, формувати кульку та злегка притиснути і викласти на деко застелене пергаментом. Випікати в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів до готовності (~ 20 хв).
Для приготування шоколадної маси всі інгредієнти змішати, поставити на вогонь, довести до кипіння та поварити так хвилин 2-3 постійно помішуючи. Варити на повільному вогні. Коли маса трішки прохолоне полити/помастити нею кожен пряник та посипати подрібненими горіхами.
Читайте також:
- Як доглядати за орхідеями під час відпустки: ефективні поради
- Секрети випічки плетеної булки: фудблогерка з Луцька поділилася покроковим рецептом
- Отримаєте хороший урожай: чим обробити ґрунт після зими