Домашнє печиво на варених жовтках: простий і смачний рецепт від луцької фудблогерки

Рум’яне печиво на варених жовтках з шоколадною глазур’ю

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати печиво на варених жовтках.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Тісто:

  • борошно - 130 (+/-)г;
  • варені жовтки - 4 шт;
  • сметана - 2 ст.л;
  • цукор - 2,5 ст.л;
  • масло - 100 г;
  • ванілін - 10 г;
  • розпушувач - 0,5 ч.л;
  • грецькі горіхи - 100 г.

Шоколадна поливка

  • масло - 40 г;
  • какао - 3 ст.л;
  • молоко - 3-4 ст.л;
  • цукор - 4 ст.л.

Розтираємо жовтки (можна протерти через сито), додаємо кімнатної температури масло, ванілін та цукор. Збиваємо міксером. Додаємо сметану та просіяне борошно з розпушувачем. Замішуємо тісто. Має бути не липке. Можливо доведеться додати ще трішки борошна. В мене пішло ще приблизно 1.5 ст.ложки.

Помістити в пакет чи плівку і залишити в холодильнику на 1 годину.

Розділити тісто на рівні частинки, формувати кульку та злегка притиснути і викласти на деко застелене пергаментом. Випікати в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів до готовності (~ 20 хв).

Для приготування шоколадної маси всі інгредієнти змішати, поставити на вогонь, довести до кипіння та поварити так хвилин 2-3 постійно помішуючи. Варити на повільному вогні. Коли маса трішки прохолоне полити/помастити нею кожен пряник та посипати подрібненими горіхами.

Читайте також:

Можливо зацікавить