Секрети випічки плетеної булки: фудблогерка з Луцька поділилася покроковим рецептом

Фудблогерка показала, як спекти традиційну халу: покроковий рецепт

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати плетену булку - халу.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Хала - це традиційний єврейський хліб, який випікається на різного роду свята, а також обов‘язкова складова прийому їжі у шабат.

  • борошно - 470-490 г;
  • дріжджі сухі - 8 г;
  • вода (тепла) - 60 мл;
  • яйця - 3 шт;
  • цукор - 70 г;
  • олія - 60 мл;
  • сіль - 8 г.

Готуємо опару: в теплій воді розводимо дріжджі та додаємо 2 ст.л борошна та 1 ст.л цукру. Перемішуємо вінчиком та накривши плівкою залишаємо на 15 хв.Збиваємо вінчиком до однорідності яйця, додаємо цукор, олію, готову опару та перемішуємо. Частинами додаємо борошно, сіль і замішуємо туге, але еластичне тісто. Залишаємо накривши в теплому місці на 2 години, щоб «зійшло».

Розділяємо тісто на 5 частин, формуємо кульки. Даємо хвилин 10 полежати. Тоді кожну кульку розкачуємо та скручуємо в трубочку. Плетемо нашу плетінку. Перекладаємо на бляху застелену пергаментом, накриваємо та даємо 2 години, щоб тісто збільшилося в 2,5 - 3 рази. Перед випіканням змастити збитим яйцем з каплею молока, посипаємо кунжутом. Випікати при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.

Читайте також:

Можливо зацікавить