Секрети випічки плетеної булки: фудблогерка з Луцька поділилася покроковим рецептом
![Фудблогерка показала, як спекти традиційну халу: покроковий рецепт](https://vsn.ua/storage/news/nPsfPcxEUgxSX7DYosQu8VrOMagHjclTQC6fz1aI.png)
Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати плетену булку - халу.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Хала - це традиційний єврейський хліб, який випікається на різного роду свята, а також обов‘язкова складова прийому їжі у шабат.
- борошно - 470-490 г;
- дріжджі сухі - 8 г;
- вода (тепла) - 60 мл;
- яйця - 3 шт;
- цукор - 70 г;
- олія - 60 мл;
- сіль - 8 г.
Готуємо опару: в теплій воді розводимо дріжджі та додаємо 2 ст.л борошна та 1 ст.л цукру. Перемішуємо вінчиком та накривши плівкою залишаємо на 15 хв.Збиваємо вінчиком до однорідності яйця, додаємо цукор, олію, готову опару та перемішуємо. Частинами додаємо борошно, сіль і замішуємо туге, але еластичне тісто. Залишаємо накривши в теплому місці на 2 години, щоб «зійшло».
Розділяємо тісто на 5 частин, формуємо кульки. Даємо хвилин 10 полежати. Тоді кожну кульку розкачуємо та скручуємо в трубочку. Плетемо нашу плетінку. Перекладаємо на бляху застелену пергаментом, накриваємо та даємо 2 години, щоб тісто збільшилося в 2,5 - 3 рази. Перед випіканням змастити збитим яйцем з каплею молока, посипаємо кунжутом. Випікати при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.
Читайте також:
- Отримаєте хороший урожай: чим обробити ґрунт після зими
- Солодкі валентинки: святковий рецепт від луцької фудблогерки
- Не викидайте орхідею: як врятувати рослину, навіть якщо листя опало