Солодкі валентинки: святковий рецепт від луцької фудблогерки
![Романтичні сердечка з заварного тіста з вершковим кремом](https://vsn.ua/storage/news/Vj349JeIe2mFiztSbHBEeM52iLFShkBLKehwEZmT.png)
Зовсім скоро День святого Валентина, і до цього свята луцька фудблогерка Юлія Віліч поділилась рецептом солодких валентинок із заварного тіста
Як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».
Кракелін:
- 120 г цукру;
- 80 г вершкового масла;
- 100 г борошна;
- гелевий червоний барвник.
Борошно зʼєднуємо з цукром. Додаємо натерте на великій тертці холодне масло. І усе розтираємо руками до тих пір, доки у вас не вийде клубочок тіста. Тісто викладаємо на пергамент, зверху викладаємо ще один шматок пергаменту і скалкою ніби витягуємо тісто роблячи з нього тонкий пласт. Ховаємо в холодильник на годину.
Рецепт заварного тіста:
- 250 мл води;
- 100 мл молока;
- 1 ст. л цукру;
- 120 г масла;
- 200 г борошна;
- 1/3 ч.л солі;
- 280-300 г яєць.
До сковороди заливаємо воду та молоко. Додаємо цукор та масло. Чекаємо доки утвориться активний пар. Далі засипаємо борошно з сіллю і швидко замішуємо лопаткою тісто. Даємо йому злегка охолонути (4-5 хв). Невеликими порціями додаємо яйця.
Готове тісто повинне лінивою стрічкою спадати з лопатки. На пергамент відсаджуємо сердечка висотою 1 см мінімум з тіста, як на відео. Інший спосіб, щоб заготовки були максимально рівні, тісто викладаємо на пергамент, розмазуємо його шпателем по площині, щоб товщина тіста не менше 1 см (доволі товстий пласт). Далі тісто підморожуємо, перевертаємо на ще один шматок пергаменту, знімаємо той, який на ньому і вирізуємо з нього металевою вирубкою сердечка, які викладаємо на деко. Випікаємо у попередньо розігрітій духовці до 180 градусів 27-30 хвилин.
Крем:
- 350 г вершкового сиру;
- 300 мл жирних вершків від 33%;
- 80 г цукрової пудри;
- пів пакетика ванільного цукру.
Усі інгредієнти обʼєднуємо і збиваємо до кремової консистенції.
Начинка:
- 150 г смородинового пюре;
- 65 г цукру;
- 8 г кукурудзяного крохмалю.
Цукор пересипаємо з крохмалем і додаємо до пюре. Проварюємо начинку 30 секунд після закипання.
Читайте також:
- Не викидайте орхідею: як врятувати рослину, навіть якщо листя опало
- Плетена булка: простий рецепт ароматної випічки від луцької фудблогерки