Солодкі валентинки: святковий рецепт від луцької фудблогерки

Романтичні сердечка з заварного тіста з вершковим кремом

Зовсім скоро День святого Валентина, і до цього свята луцька фудблогерка Юлія Віліч поділилась рецептом солодких валентинок із заварного тіста

Як приготувати страву, дівчина розповіла в соціальній мережі «Instagram».

Кракелін:

  • 120 г цукру;
  • 80 г вершкового масла;
  • 100 г борошна;
  • гелевий червоний барвник.

Борошно зʼєднуємо з цукром. Додаємо натерте на великій тертці холодне масло. І усе розтираємо руками до тих пір, доки у вас не вийде клубочок тіста. Тісто викладаємо на пергамент, зверху викладаємо ще один шматок пергаменту і скалкою ніби витягуємо тісто роблячи з нього тонкий пласт. Ховаємо в холодильник на годину.

Рецепт заварного тіста:

  • 250 мл води;
  • 100 мл молока;
  • 1 ст. л цукру;
  • 120 г масла;
  • 200 г борошна;
  • 1/3 ч.л солі;
  • 280-300 г яєць.

До сковороди заливаємо воду та молоко. Додаємо цукор та масло. Чекаємо доки утвориться активний пар. Далі засипаємо борошно з сіллю і швидко замішуємо лопаткою тісто. Даємо йому злегка охолонути (4-5 хв). Невеликими порціями додаємо яйця.

Готове тісто повинне лінивою стрічкою спадати з лопатки. На пергамент відсаджуємо сердечка висотою 1 см мінімум з тіста, як на відео. Інший спосіб, щоб заготовки були максимально рівні, тісто викладаємо на пергамент, розмазуємо його шпателем по площині, щоб товщина тіста не менше 1 см (доволі товстий пласт). Далі тісто підморожуємо, перевертаємо на ще один шматок пергаменту, знімаємо той, який на ньому і вирізуємо з нього металевою вирубкою сердечка, які викладаємо на деко. Випікаємо у попередньо розігрітій духовці до 180 градусів 27-30 хвилин.

Крем:

  • 350 г вершкового сиру;
  • 300 мл жирних вершків від 33%;
  • 80 г цукрової пудри;
  • пів пакетика ванільного цукру.

Усі інгредієнти обʼєднуємо і збиваємо до кремової консистенції.

Начинка:

  • 150 г смородинового пюре;
  • 65 г цукру;
  • 8 г кукурудзяного крохмалю.

Цукор пересипаємо з крохмалем і додаємо до пюре. Проварюємо начинку 30 секунд після закипання. 

Читайте також:

Можливо зацікавить