Плетена булка: простий рецепт ароматної випічки від луцької фудблогерки

Солодка плетена булка з варенням: ідеальна випічка до чаю

Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати плетену булку з варенням.

Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».

Для тіста:

  • борошно - 300- 350 г
  • молоко - 100 мл
  • яйце - 1 шт
  • цукор - 60 г
  • олія - 50 г
  • дріжджі сухі - 6 г
  • сіль - 1/2 ч.л
  • молоко або яйце для змащування

Для начинки :

Варення/джем - 100-150 г (начинка може бути різною, кориця і цукор, шоколад та ін).

В чаші з‘єднуємо тепле молоко, ложку цукру і дріжджі. Лишаємо на хвилин 10, поки підійде опара.Збиваємо злегка яйце з цукром, додаємо олію, сіль та перемішуємо. Вливаємо сюди готову опару, поступово додаємо просіяне борошно та вимішуємо гладке однорідне тісто. Накрити полотенцем та поставити в тепле місце на 1-2 години. Як тільки тісто підійшло, обминаємо, перекладаємо на робочу поверхню, розкачуємо в прямокутну форму розміром приблизно 25*40, змащуємо варенням і згортаємо в тугий рулет защіпнувши край. Відступаємо від одного краю 1,5-2 см та робимо ножем поздовжній розріз на дві половини. Вивертаємо половини начинкою назовні та заплітаємо так звану косу і звертаємо у «вінок».

Викладаємо вінок у форму чи бляшку змащену маслом або застелену пергаментом, даємо ще час постояти, хвилини 30 (+/-) Перед випічкою змазати жовтком або молоком, накрити фольгою, щоб не горів верх та випікати 40-50 хв при температурі 180 градусів. Готовність перевіряти дерев‘яною шпажкою.

Читайте також:

Можливо зацікавить