Плетена булка: простий рецепт ароматної випічки від луцької фудблогерки
![Солодка плетена булка з варенням: ідеальна випічка до чаю](https://vsn.ua/storage/news/kehN9cWXuEzd2HfFh9t9ubXATzhV8vopcc6gXY5d.png)
Фудблогерка з Луцька Юлія Симончук розповіла, як приготувати плетену булку з варенням.
Рецептом дівчина поділилась в соціальній мережі «Instagram».
Для тіста:
- борошно - 300- 350 г
- молоко - 100 мл
- яйце - 1 шт
- цукор - 60 г
- олія - 50 г
- дріжджі сухі - 6 г
- сіль - 1/2 ч.л
- молоко або яйце для змащування
Для начинки :
Варення/джем - 100-150 г (начинка може бути різною, кориця і цукор, шоколад та ін).
В чаші з‘єднуємо тепле молоко, ложку цукру і дріжджі. Лишаємо на хвилин 10, поки підійде опара.Збиваємо злегка яйце з цукром, додаємо олію, сіль та перемішуємо. Вливаємо сюди готову опару, поступово додаємо просіяне борошно та вимішуємо гладке однорідне тісто. Накрити полотенцем та поставити в тепле місце на 1-2 години. Як тільки тісто підійшло, обминаємо, перекладаємо на робочу поверхню, розкачуємо в прямокутну форму розміром приблизно 25*40, змащуємо варенням і згортаємо в тугий рулет защіпнувши край. Відступаємо від одного краю 1,5-2 см та робимо ножем поздовжній розріз на дві половини. Вивертаємо половини начинкою назовні та заплітаємо так звану косу і звертаємо у «вінок».
Викладаємо вінок у форму чи бляшку змащену маслом або застелену пергаментом, даємо ще час постояти, хвилини 30 (+/-) Перед випічкою змазати жовтком або молоком, накрити фольгою, щоб не горів верх та випікати 40-50 хв при температурі 180 градусів. Готовність перевіряти дерев‘яною шпажкою.
Читайте також:
- Фудблогерка з Луцька розкрила секрет ідеального торта «Наполеон»
- Як доглядати за орхідеями взимку: поради, які допоможуть зберегти цвітіння
- Як приготувати волинські крученики: покроковий рецепт