Як приготувати волинські крученики: покроковий рецепт

Соковиті м’ясні крученики з Волині – традиційний рецепт

Волинські крученики – це страва, яка яскраво відображає кулінарні традиції Західної України. Соковиті м’ясні рулетики з оригінальною начинкою готують тут за особливим рецептом, що передається з покоління в покоління. Попри прості інгредієнти, ця страва здатна підкорити навіть найвибагливіших гурманів.

Про те, як приготувати справжні волинські крученики, пише Ukr.Media.

Інгредієнти для основи

  • Яловиче філе — 500 г
  • Вершкове масло
  • Сіль, перець

Для грибної начинки

  • Гриби — 200 г
  • Цибуля — 1 головка
  • Перець чорний, червоний, сіль
  • Рослинна олія

Для рисово-фруктової начинки

  • Рис варений — 100 г
  • Чорнослив — 50 г
  • Курага — 50 г
  • Цибуля — 1 головка
  • Перець чорний, червоний, сіль
  • Рослинна олія

Приготування

Для грибної начинки обсмажити в рослинній олії цибулю і додавши дрібно нарізані гриби, тушкувати до готовності. Посолити та поперчити за смаком.

Для рисово-фруктової начинки потрібно посмажити нашатковану цибулю. Додати попередньо замочені та дрібно нарізані сухофрукти і тушкувати хвилин п'ять. Всипати туди ж відварений рис, перемішати та додати сіль, перець за смаком.

Нарізати м'ясне філе тонкими пластами в сантиметр завтовшки, як для лангету.

Кожен шматок посолити, поперчити й відбити. У розігріте вершкове масло викласти відбиті шматки м'яса і злегка тушкувати під кришкою на повільному вогні. Вийняти пласти м'яса і на кожен викласти відповідну начинку. Щільно загорнути шматок м'яса в рулет і перев'язати ниткою. Смажити на середньому вогні до готовності.

Читайте також:

Можливо зацікавить