Як приготувати волинські крученики: покроковий рецепт
![Соковиті м’ясні крученики з Волині – традиційний рецепт](https://vsn.ua/storage/news/raJGmcVZhrAPK2k91TAsdJSvpQSZm8JK1TIHZYmz.png)
Волинські крученики – це страва, яка яскраво відображає кулінарні традиції Західної України. Соковиті м’ясні рулетики з оригінальною начинкою готують тут за особливим рецептом, що передається з покоління в покоління. Попри прості інгредієнти, ця страва здатна підкорити навіть найвибагливіших гурманів.
Про те, як приготувати справжні волинські крученики, пише Ukr.Media.
Інгредієнти для основи
- Яловиче філе — 500 г
- Вершкове масло
- Сіль, перець
Для грибної начинки
- Гриби — 200 г
- Цибуля — 1 головка
- Перець чорний, червоний, сіль
- Рослинна олія
Для рисово-фруктової начинки
- Рис варений — 100 г
- Чорнослив — 50 г
- Курага — 50 г
- Цибуля — 1 головка
- Перець чорний, червоний, сіль
- Рослинна олія
Приготування
Для грибної начинки обсмажити в рослинній олії цибулю і додавши дрібно нарізані гриби, тушкувати до готовності. Посолити та поперчити за смаком.
Для рисово-фруктової начинки потрібно посмажити нашатковану цибулю. Додати попередньо замочені та дрібно нарізані сухофрукти і тушкувати хвилин п'ять. Всипати туди ж відварений рис, перемішати та додати сіль, перець за смаком.
Нарізати м'ясне філе тонкими пластами в сантиметр завтовшки, як для лангету.
Кожен шматок посолити, поперчити й відбити. У розігріте вершкове масло викласти відбиті шматки м'яса і злегка тушкувати під кришкою на повільному вогні. Вийняти пласти м'яса і на кожен викласти відповідну начинку. Щільно загорнути шматок м'яса в рулет і перев'язати ниткою. Смажити на середньому вогні до готовності.
Читайте також:
- Фудблогерка з Луцька розкрила секрет ідеального торта «Наполеон»
- Як виростити фіалку з листка: простий спосіб без зайвих витрат
- Як виростити рясний урожай баклажанів: коли сіяти розсаду в лютому 2025